Turbulent hoogtepunt | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Foto:

Turbulent hoogtepunt

  Column

Ik word wakker na een korte nacht en struikel bijna over mijn nog openstaande koffer richting de badkamer. Om half acht vertrekt mijn vlucht. De taxi naar Schiphol doet er gelukkig maar 20 minuten over.

Vliegen. Pfff. Ik word er altijd een beetje onrustig van. Een korte vlucht naar Lissabon kan ik nog net handelen. Maar het vooruitzicht van wachtrijen bij de douane en een urenlange zit naar de zon in Verweggistan maakt zelfs mij chagrijnig.

Luidruchtige medepassagiers. Onuitgeslapen cabinepersoneel en misselijkmakende turbulentie. Een jengelende kind in de stoel achter je, die het tafeltje aan je rugleuning irritant op en neer blijft klappen en zijn maaginhoud met zure zoethoudertjes uitspuugt.

Nee. Lange afstandsvliegen is niets voor mij. Tenzij de verloren uren in de lucht worden opgevuld op een prettige wijze. Een spannende film, een aardige buurman. Of andersom: een aardige film en een spannende buurman.

Er zijn reizigers die met een spannende medepassagier veel verder gaan dan een bijzondere dialoog. Daar bestaat zelfs een club voor: the Mile High Club (MHC). Leden van deze club delen met elkaar dat ze seks hebben gehad op grote hoogte. De 'club' heeft zelfs een website waarop ze hun ervaringen uitwisselen en waar je t-shirts en sleutelhangers kan kopen. Sommige leden zeggen te fantaseren over piloten en stewardessen, maar voor het leeuwendeel is het de sensatie om 'het' te doen op een verboden plek en het risico om betrapt te worden. Ook heb ik begrepen dat menig crewmember uit ervaring kan meepraten over seksueel luchtverkeer. Overigens is de MHC in Nederland niet populair. Het zouden met name de Britten, Fransen, Brazilianen en Indiërs zijn die zich laten verleiden tot een vluggertje op grote hoogte.

Een aantal jaar geleden werd een Australisch koppel dat halverwege de daad betrapt werd in een Boeingtoilet, direct na aankomst gearresteerd. Dat is nog eens een coïtus interruptus. En dit bericht staat niet op zich. Veel vliegtuigmaatschappijen hebben in hun algemene vervoersvoorwaarden opgenomen dat 'passagiers zich dienen te onthouden van gedrag waar, naar redelijk oordeel van de vervoerder, andere passagiers mogelijk aanstoot aan kunnen nemen'.

Mocht u geen weerstand hebben tegen een turbulent hoogtepunt: u bent gewaarschuwd!

Caroline Spaans, redacteur

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>