DoCoS viert vele kampioenen bij jeugd | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Foto:

DoCoS viert vele kampioenen bij jeugd

  Sport

Nacompetitie • Het eerste en tweede elftal van DoCoS nemen allebei deel aan de nacompetitie. Het eerste team van DoCoS speelt de nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap.

Het tweede selectieteam van DoCoS speelt de nacompetitie voor promotie naar de reserve eerste klasse. De strijd om behoud van het tweedeklasserschap vergt voor DoCoS, dat als twaalfde eindigde, het winnen van drie duels. Het eerste elftal van DoCoS bereidt zich na een behoorlijke wedstrijd bij titelkandidaat DSO (4-2 verlies) voor op de kwartfinale in de nacompetitie. De tegenstander is stadgenoot Lugdunum dat als derde eindigde in de derde klasse en winnaar van de derde periode. De inzet voor de wedstrijd DoCoS-Lugdunum is dat een van beide Leidse clubs in de race blijft om volgend seizoen tweede klasse te spelen! Deze kwartfinale in de nacompetitie wordt in verband met het eeuwfeest van Lugdunum gespeeld op dinsdagavond 4 juni 2019. Het selectievoetbal van DoCoS bij de senioren heeft naast het eerste team ook een tweede elftal, die de beste prestatie ooit leverde van DoCoS in het zaterdagvoetbal: de derde plaats in de tweede klasse dus winnaar van een vervangende periodetitel. DoCoS 2 mag in de nacompetitie proberen de eerste reserve klasse te bereiken. Het tweede team begint 1 juni met een kwartfinale tegen Lyra 2 in De Lier.

Vier jeugdteams van DoCoS hebben het voetbalseizoen afgesloten met het kampioenschap: DoCoS JO13-2007-1 werd kampioen, evenals het team van de JO11-3 en de pupillenteams DoCoS JO9-1 en DoCoS JO8-1. In het jeugdvoetbal van DoCoS staat het opleiden van spelers tot voetballers centraal, maar leren winnen en leren kampioen te worden met je team aan het einde van het seizoen is ook een ervaring die geleerd mag worden. DoCoS feliciteert daarom de spelers en begeleiders van deze jeugdteams met hun kampioenschap!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>