DoCoS won drie keer op rij in de nacompetitie en blijft tweedeklasser. | Bron: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude.

DoCoS blijft tweedeklasser

Sport

DoCoS stond met de rug tegen de muur maar heeft op bewonderenswaardige wijze de nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap overleefd. In de finale, afgelopen zaterdag op het neutrale terrein van vv Noordwijk, won DoCoS met maar liefst 5-1 van de ambitieuze derdeklasser VVSB Zaterdag. Man van de wedstrijd was aanvalsleider Chris van Empel met drie doelpunten.

DoCoS speelde vanaf de winterstop zeven wedstrijden als een finale om toch in de tweede klasse te blijven, maar werd in de voorlaatste wedstrijd ondanks alle goede voornemens toch veroordeeld tot de nacompetitie om behoud. De opgave was simpel maar oh, zo lastig: want er moesten drie wedstrijden op rij worden gewonnen om volgend jaar weer in de tweede klasse te mogen spelen.

De eerste tegen stadgenoot Lugdunum eindigde na 90 minuten in 2-2. Pas in de verlenging besliste DoCoS de kwartfinale tegen de Leidse groenwitten. Grote man was Lars de Ridder die drie keer scoorde.

In de halve finale moest DoCoS op bezoek bij Be Fair in Waddinxveen. DoCoS kwam in 120 minuten twee keer op voorsprong door doelpunten van Sven Ravensbergen en Chris van Empel, maar twee keer kwam Be Fair terug. "Als ik terugkijk was Be Fair de lastigste tegenstander", aldus de succesvolle interim-trainer André Devilee. Op penalty's (3-4) haalde DoCoS zijn tweede overwinning binnen.

Het sluitstuk was daarna de finale, afgelopen zaterdag in Noordwijk voor 500 toeschouwers, die door DoCoS op overtuigende wijze werd gewonnen. Aanvalsleider Chris van Empel schoot drie keer raak, Michael van Voorthuijzen en Sandjai Gajadien maakte het vijftal vol. Daarmee stelde DoCoS het tweedeklasserschap veilig en is daarmee samen met UVS de hoogst spelende Leidse voetbalvereniging in het zaterdagvoetbal.