Jesse Pieper haalde zilver bij de Senioren.
Jesse Pieper haalde zilver bij de Senioren. Foto:

Broer en zus Pieper pakken met de degen zilver en brons in Gent

Sport

Zaal Treffers schermers Jesse Pieper (19) en Vlinder Pieper (15) behaalden op zondag 3 maart op het wapen degen in hun respectievelijke categorieën Senioren en U17 (onder 17 jaar) zilver en brons. Jesse won bij de senioren in de voorronden alle tien de partijen, en stond als tweede geplaatst op het tableau voor de eliminaties. In de finale verloor hij met 11 tegen 15 treffers van de Belg Cyrille de Bock. Vlinder won in haar voorronde drie van de vijf partijen, en stond als derde geplaatst op het tableau. In de halve finale verloor ze van de uiteindelijke winnares, de Belgische Charlotte Bötting, die de hele dag onverslaanbaar was.


In Oostenrijk heeft Adam van Ederen (17), die KNAS-lid is van het Alkmaarse Holland Schermen, maar op het wapen degen traint bij Zaal Treffers, op zaterdag 2 maart net als vorig jaar een knappe zesde plaats behaald op Oostenrijkse nationale junioren kampioenschappen degen.


In Italië deed Zaal Treffers schermer Leonardo Bentivogli (16) op zaterdag 2 maart op het wapen degen mee aan het kwalificatietoernooi (335 schermers) voor de Italiaanse senioren kampioenschappen. Zo’n kwartaal geleden plaatste Leonardo zich via de regio toernooien al voor dit nationale kwalificatietoernooi. Leonardo schermde een goede voorronde met vier winst- en twee verliespartijen, en stond als nr. 85 op het T256. Helaas voor Leonardo trof hij op T256 Paolo Milanoli (nr. 172), waar hij uiteindelijk via 8-10 en 9-12 met 10-15 van verloor. Dat is absoluut geen schande, want deze 54-jarige Italiaan won tijdens de Olympische Zomerspelen 2000 de gouden medaille met het Italiaanse team. In 1993 werd hij wereldkampioen met het Italiaanse team, en in 2001 individueel wereldkampioen.

Vlinder Pieper haalde brons bij de U17.