Logo deleidenaar.nl
Van links naar rechts Opa Leen, Jorg en Patrick Kuyper. Drie generaties visspecialisten.
Van links naar rechts Opa Leen, Jorg en Patrick Kuyper. Drie generaties visspecialisten. (Foto: )

Kuyper De Visspecialist Bevrijdingsplein Leiden

  Zakelijk

Het Bevrijdingsplein in Leiden krijgt zijn eigen Kuyper De Visspecialist. Het familiebedrijf is al decennia lang gevestigd met een uitstekende naam in Wassenaar. De zaak is vakkundig doorgezet van vader op zoon Kuyper. Een naam die ze nu ook graag in Leiden willen uitbouwen.

Zoon Jorg Kuyper, die de vishandel in het bloed zit, gaat ervoor zorgen dat Leiden een gerenommeerde viswinkel krijgt. Hij zal in Leiden de scepter zwaaien. De familie Kuyper is al 3 generaties bekend als visspecialist. 'Nu gaat de 4e generatie zijn eigen winkel beginnen in Leiden', vertelt Patrick Kuyper, die met zijn team in het centrum van Wassenaar een prachtige zaak heeft opgebouwd. 'Jorg is 17 jaar jong en loopt al sinds zijn 12e mee in de viswinkel in Wassenaar, dus hij kent het klappen van de zweep. Zijn grote wens was, een eigen viswinkel. Wij zijn supertrots dat hij zijn eigen zaak aan het Bevrijdingsplein begint, uiteraard met dezelfde kwaliteit.'

De overgrootvader van Jorg liep met een haringkar langs de huizen en opa Leen die 60 jaar geleden een viswinkel begon, werkt nog steeds hard mee. 'Wij kopen de verse vis niet in via de groothandel', vertelt Patrick, 'maar mijn vader gaat nog elke dag naar de visafslag in Scheveningen om zelf verse vis in te kopen. Wij gaan de viswinkel van de familie van Nimwegen die hier 45 jaar een succesvolle viszaak had met ere voortzetten.'

Jorg gaat met zijn eigen team een winkel opbouwen met diverse soorten verse vis en lekkere broodjes. Er komt een koeling met producten waaruit men kan kiezen. En wie eventueel onze bekende salades wil bestellen zoals ze in Wassenaar hebben, heeft ze op bestelling met een dag.

Kuyper De Visspecialist aan het Bevrijdingsplein 18 in Leiden opent de deuren op vrijdag 31 mei, direct na Hemelvaartsdag.