Brasserie de Poort viert 20-jarig bestaan | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl

Brasserie de Poort viert 20-jarig bestaan

  Zakelijk
Eigenaren Bob Meijer en Johan Klerks. | Foto's Bas Koolstra
Eigenaren Bob Meijer en Johan Klerks. | Foto's Bas Koolstra (Foto: Bas Koolstra)

Groot feest bij Brasserie de Poort. Op 18 juni is het twintig jaar geleden dat eigenaren Bob Meijer en Johan Klerks voor het eerst de deuren openden. En dat vieren zij met twintig dagen feest.

In een tijd dat er nog maar weinig grote horecazaken in Leiden waren maakte Brasserie de Poort een vliegende start. "Vanaf de legendarische opening met George Baker is het een levendige zaak", vertelt Bob. "Vooruitstrevend zijn we ook altijd geweest. We waren de eerste in de stad met sushi en Kantonese fondue op de menukaart." Johan vult aan: "En we hadden een boot voor rondvaarten voor de deur liggen, want Leiden is toch het allermooist vanaf het water.

Oud en Nieuw op een boot

Zo is ook de nauwe samenwerking met de later opgerichte Leidse Rederij ontstaan. Een gouden greep was ook het verhuren van de bovenzaal, waar al snel ieder weekend een bruiloft werd gevierd." Bob: "En we organiseerden zelf feesten met Oud en Nieuw en op een boot, daar hebben mensen het nog steeds over."

In de jaren erna openden de mannen, die elkaar al vanuit hun jeugd kennen, Brasserie Park en Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in Leiderdorp en Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse Meer, tezamen de Brasserie Groep. Vier unieke zaken die één ding gemeen hebben: allen beschikken ze over zalen.

"Daarmee onderscheiden we ons en dat moet ook wel. Het horecalandschap is enorm veranderd in de afgelopen twintig jaar", zegt Bob. "Zo zijn er in Leiden alleen al duizenden stoelen bijgekomen. De concurrentie is groot. Wat Brasserie de Poort ook bijzonder maakt is ons 'love to share'-concept. Je bestelt er geen voor-, hoofd- en nagerecht, maar een tafel vol met de lekkerste gerechtjes om samen te delen. Een geweldige manier om met elkaar te tafelen."

Dat Brasserie de Poort al bijna twee decennia bestaat, daar hebben Bob, Johan en hun team hard voor gewerkt. "We zijn dan ook mega trots op ons jubileum en dat gaan we goed vieren met iedereen die heeft bijgedragen aan deze prestatie: onze gasten en al ons (oud-)personeel."

Twintig dagen feest

Gasten die in de periode tussen 30 mei en 18 juni besluiten om bij De Poort te eten, beneden in de brasserie, worden nóg meer in de watten gelegd dan normaal.

Ze krijgen een cadeautje en bruidsparen die in de afgelopen twintig jaar in de feestperiode in de Poortwachterszaal getrouwd zijn mogen op hun huwelijksdag op vertoon van hun trouwkaart gratis komen eten.

Ook is er een grote Poort reünie voor oud-personeelsleden.

Meer info: www.poort.nl/poort-20-jaar.


Brasserie de Poort, Haven 100 Leiden. Telefoon: 071-5240933, mail: info@poort.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>