Saar aan Huis binnen twee jaar naar 50 vestigingen | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Foto: ©judithcapponfotografie

Saar aan Huis binnen twee jaar naar 50 vestigingen

  Zorg & Welzijn

Mantelzorgorganisatie Saar aan Huis wil binnen twee jaar groeien naar vijftig vestigingen in heel Nederland. De ambitieuze groeiplannen zijn mogelijk dankzij een investering van Healthy Capital, dat innovaties in de gezondheidszorg financiert.

Saar aan Huis verleent aanvullende mantelzorg: met 'Saars' ondersteunen ze ouderen thuis en ontlasten ze mantelzorgers. De overheid wil dat ouderen langer thuis blijven wonen, maar dat is niet altijd makkelijk. Familie of bekenden willen graag helpen maar hebben vaak een baan of een druk gezin. Ouderen vereenzamen of hun mantelzorgers raken overbelast. Saar aan Huis biedt ondersteuning aan.

Ontlasten van mantelzorgers

Saar aan Huis is ontstaan in 2013 en heeft nu 26 vestigingen in heel Nederland. Oprichtster Sabine Blom van Assendelft: 'De komende jaren zal de vraag naar aanvullende mantelzorg toenemen. We worden allemaal ouder en hebben ondersteuning nodig om thuis te blijven wonen. Daarnaast heb je in Nederland bijna vier miljoen mensen die mantelzorg geven. Als partner van iemand met dementie ben je 24/7 bezig met zorgen. Dat houdt niemand vol. Door een Saar in te schakelen, kunnen we mantelzorgers ontlasten zodat die langer voor hun naaste kunnen zorgen.'

Ook 24-uurs zorg kan worden geregeld

Een Saar biedt gezelschap, gaat mee boodschappen halen, doet licht huishoudelijk werk en kan een cliënt begeleiden naar een afspraak met een dokter.

Saar aan Huis rekent een regulier uurtarief van 23 euro. Dit kan worden betaald uit het Persoons Gebonden Budget (PGB) van cliënten. Steeds meer zorgverzekeringen zijn bezig mantelzorg te vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Daarnaast heeft een aantal gemeenten een experiment opgezet om aanvullende mantelzorg deels te subsidiëren vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Maatwerk

Saar aan Huis is ook actief in Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Oegstgeest, Katwijk en Voorschoten. Nicole Verduijn regelt in deze regio dat aanvragen voor ondersteuning snel worden ingevuld.

De kracht van Saar aan Huis ligt in het leveren van maatwerk: het realiseren van liefdevolle ondersteuning tegen een betaalbare prijs. Dankzij Saar aan Huis kunnen ouderen langer op een prettige manier thuis blijven wonen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>