Ter ere van de verjaardag van Florence Nightingale kregen verpleegkundigen en verzorgenden uit de hele regio op 8 mei een theatershow aangeboden.
Ter ere van de verjaardag van Florence Nightingale kregen verpleegkundigen en verzorgenden uit de hele regio op 8 mei een theatershow aangeboden. Foto: PR

Theatershow voor verpleegkundigen en verzorgenden

Zorg & Welzijn

Op 8 mei, in de week van de Dag van de Verpleging, organiseerden negen zorgorganisaties in de regio een theatershow in de Leidse Schouwburg. Een bijzonder cadeau voor alle hardwerkende verpleegkundigen en verzorgenden van onze ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorgorganisaties ter ere van de verjaardag van Florence Nightingale.

Zo’n duizend collega-verpleegkundigen en verzorgenden uit de hele regio ontmoetten elkaar tijdens de voorstelling. De theatermakers brachten met een interactief drieluik aan scènes en liedjes een ode aan het mooie beroep. Zonder de ogen te sluiten voor de uitdagingen van nu en de toekomst. 

Tijdens het afsluitende deel kwamen afgevaardigden van de Verpleegkundige en/of Verzorgende Adviesraden ((V)VAR) en de Professionele Adviesraden (PAR) het podium op. Onder leiding van de WaardenLaders gingen zij in gesprek met elkaar en met de collega’s in de zaal. Om zo een podium te geven aan samenwerking en professioneel leiderschap in de regio, zodat we samen hoopvol en positief vooruit kunnen gaan.

Annika, verpleegkundige verpleegafdeling chirurgie en VAR-lid: “De voorstelling is herkenbaar, inspirerend, rebels, ontroerend en ik heb heel erg gelachen.”


Het samenbrengen van verpleegkundigen en verzorgenden voor deze theatershows van de Waardenladers is een initiatief vanuit Alrijne Zorggroep. Daarnaast doen ook LUMC, Libertas Leiden, Roomburgh, ProCura, Basalt, Marente, Rijn en Duin en ActiVite mee aan dit initiatief.