Van links af: Jan Jaap de Haan, Henri Lenferink, Ronald Plasterk en en de voorzitter van Oud Leiden Hans Blom lopen gezellig te kletsen op Het Rapenburg |Foto Niek Bavelaar.
Van links af: Jan Jaap de Haan, Henri Lenferink, Ronald Plasterk en en de voorzitter van Oud Leiden Hans Blom lopen gezellig te kletsen op Het Rapenburg |Foto Niek Bavelaar. Foto:

Eerbetoon voor 100 jaar Leids jaarboekje

nostalgie n In deze rubriek plaatsen we foto's van uit een recent of langer verleden. Ook een leuke foto? Mail die naar redactie@deleydenaer.nl.

Deze foto is gemaakt op zaterdag 8 november 2008 tijdens de dag van de geschiedenis waarbij het boekje de Leidse Canon werd uitgereikt tijdens de Dies. Dat was ter ere van het eeuwfeest van het Leids Jaarboekje. Dit honderdste boekje werd aangeboden aan burgemeester Henri Lenferink en diens PvdA-partijgenoot minister Ronald Plasterk. Ook wethouder Jan Jaap de Haan was van de partij. Ze vermaakten zich zo te zien goed op weg van het universiteitsgebouw aan Het Rapenburg naar de Pieterskerk, waar de dies werd gehouden.