Afbeelding
Foto:

Doel-puntjes

* IHCL (Indoor Hardrij Club Leiden) organiseert op dinsdag 27 februari (voorjaarsvakantie) een uitje voor de jeugdleden: Lekker schaatsen op de 400-meterbaan Jaap Eden in Amsterdam. In de buitenlucht.

* De missie is volbracht, laat het RCL-bestuur weten. Jeugdige spelers en muziekkorps Tamarco, paraderen op donderdag 8 maart door Leiderdorp en openen het nieuwe clubhuis in De Bloemerd. RCL zoekt nog wel Beheerder voor het sportcomplex.

* Bij UVS hebben trainer Stefan Roodakkers en assistent Berry Kralt hun contract met een seizoen verlengd. De blauw/witten versterken zich met Isi Adima, hij komt van RCL en Kevin Driessen die overstapt van Ter Leede .

* De rugbyers van DIOK: Robin Moenen en Ross Bennie-Coulsen speelden afgelopen weekend mee in de interland tegen Portugal. Jong Oranje versterkte zich met Reda Dadi en Jake Stamenkovic uit de eigen kweek van DIOK.

* Verlenging Duintraining, meldt de Rijnlandse Ski Vereniging. De extra sneeuwfittrainingen worden gegeven van 18 februari tot en 13 mei. De 12 lessen kosten €40. De training is op zondagochtend.

* LV Roodenburg, waar krasse knar Henny Slegtenhorst 75 jaar werd, is meer dan alleen een voetbalclub: 24 koppels klaverjassen er, trainer Nouri zijn best doet een baan voor jongeren te vinden en Old Stars aan wandelvoetbal doen.

* Tien teams van vier basisscholen deden mee aan het jaarlijkse damtoernooi, georganiseerd door de Leidse Schoolsportcommisie in samenwerking met het Leids Damgenootschap. De Singel 1 won, zilver voor Lucas van Leyden 1 en drie werd Joppensz.

* Wethouder Paul Dirkse en KNVB: Voetbalclubs zijn meer dan: wedstrijd spelen, kleedkamer uit, kantine in, consumptie en huissie toe. Clubs zijn geen weekendgebeuren, maar ontmoetingsplaatsen.

* Tijdens Winter BBQ van DoCoS zijn Dick van Paridon, Rinus Gravekamp en Jos van Meegen gehuldigd. Ze zijn respectievelijk 56, 50 en 40 jaar lid van de club.

* Worthy de Jong en Jessey Voorn (ZZ Basketball) zijn door coach Toon van Helfteren opgeroepen voor twee kwalificatiewedstrijden later deze maand. Arvin Slagter en Yannink Franken, oud-spelers van ZZ, maken ook deel uit van de selectie.

* Leidsche Schermvereniging AEW is een van de oudste verenigingen van Leiden. Je kunt er tot eind maart proeflessen schermen volgen. € 25 per maand. Inclusief gebruik materiaal. Mail maar naar secretaris@aewschermen.nl

* Totale stilte rond Voetbal Vitaal, het werkstuk van de gemeente, die financieel niet-gezonde voetbalverenigingen of clubs met te weinig leden dwingt eind van dit seizoen te fuseren of te stoppen.

Wil jij ook een doel-puntje scoren? Stuur je bericht naar: redactie@deleydenaer.nl