Politici willen meer invloed in regio

politiek n Leidse politici willen meer te zeggen hebben in de regio, maar een gedwongen fusie zien ze niet zitten. Sommige politici vinden het wel vervelend dat de regio profiteert van de Leidse voorzieningen, maar daar niet altijd voor mee wil betalen. Dat blijkt uit onze derde stellingenpagina die wij zes keer brengen in aanloop op de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 juni. Ga daarvoor naar pagina 14.


Eén nieuwe deelnemer verkiezingen

politiek n Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen telt Leiden één nieuwe partij: De PS - Partij Sleutelstad.

Vanavond (woensdag) wordt de verkiezingscampagne afgetrapt met een liefdesbetuiging aan haar held Pieter Adriaensz van der Werf. Dat zal zij doen met een korte ceremonie bij het standbeeld van dit door de PS 'icoon van de volks-zeggenschap in Leiden' genoemde oud-burgemeester.

Een groot deel van de kandidaten, medewerkers en bestuursleden van Partij Sleutelstad zal om 17.30 in het park aanwezig zijn om de verrassingshandeling te ondersteunen. De kandidatenlijst van PS bevat achttien bevatten. 'Een bewuste selectie van alle rangen en standen, genders, culturen en maatschappelijke sectoren', zo laat men weten. Zoals bekend is bij ingewijden wil PS een afspiegeling zijn van de hele Leidse maatschappij. Zij stelt zich ten doel burgers door middel van regelmatige digitale stads- en wijk-referenda zeggenschap te geven over de belangrijkste ontwikkelingen en plannen in deze gemeente.

Deelnemers

Naast PS zijn er acht deelnemers aan de verkiezingen op woensdag 21 maart: D66: (nu 12 zetels), PvdA (5), VVD (5), SP (5), CDA (4), GroenLinks (4), ChristenUnie (1), Partij voor de Dieren (1). Leefbaar Leiden (2 zetels) heeft zich teruggetrokken uit de politiek.


Overval 'Batman'

112 n De recherche zoekt getuigen van een overval op een tabakszaak op de Standerdmolen op zaterdag 10 februari om 08.30 uur. Een man met een 'Batmanmasker' kwam de winkel binnen en maakte duidelijk dat het een overval betrof. Nadat personeel de alarmknop had ingedrukt, verliet hij de winkel.