Afbeelding
Foto:

Problemen in jongerencentrum

112 n Jongerencentrum Southpark is in de problemen geraakt vanwege een ruzie tussen jongeren en de leiding. Op 19 januari is er een auto van een van de jongerenwerkers in de brand gestoken. Daders zouden drie 18-plussers zijn die vanwege hun bereikte leeftijd niet meer welkom zijn in het jongerencentrum aan de Boshuizerkade. Southpark richt zich op jongeren met als inzet die uit de criminaliteit te houden.


Ad Alblas met vlog op Leydenaer.nl

geloof n Ad Alblas, tot september 2017 dominee van de Leidse Binnenstadsgemeente en nu Dominee voor Ongelovigen en uitvaartspreker, is elke week te vinden met een eigen vlog op deze site van de Leydenaer. Geheel rechts op deze site is een vlak zichtbaar. Door daarop te klikken gaat er een videofilm(vlog) lopen. Deze vlog laat een nieuwe kant van Ad Alblas zien, maar biedt ook inspiratie en een andere kijk, een verfrissende blik, op het leven. Een gezichtspunt waarmee je verder kan. Veel kijk- en luisterplezier.


Erelid van de Hutspotten

Carnaval n Adjudant Jan Sloos is donderdag 8 februari benoemd tot erelid van de carnavalsvereniging De Leidse Hutspotten. Dat gebeurde donderdag toen loco burgemeester Robert Strijk de stadssleutel overhandigde aan Prins Denian den 1e. Overigens is er dit jaar geen groot carnavalsfeest in Leiden. Wel gaan de hutspotten langs bij zorgcentra en is er een carnavalsfeest voor gehandicapten.