Een van de vele bijzondere scenes in het warenhuis. Een donkere man in onderbroek gebruikt een sexy geklede blondine als bankje. |Publiciteitsfoto.
Een van de vele bijzondere scenes in het warenhuis. Een donkere man in onderbroek gebruikt een sexy geklede blondine als bankje. |Publiciteitsfoto. Foto:

Confronterend theater in V&D

nostalgie n In deze rubriek plaatsen we foto's uit een recent of langer verleden. Ook een leuke foto? Mail die naar redactie@deleydenaer.nl.

De Veenfabriek baarde in oktober 2007 opzien door een theaterreeks te brengen in V&D: Haar leven haar doden. De keuze het stuk op te voeren in een warenhuis had te maken met de boodschap: door de consumptiemaatschappij kan men 'geluk' of 'identiteit' alleen nog maar kopen.

De Leidse theatergroep, onder leiding van artistiek leider Paul Koek, was op dat moment slechts twee jaar actief. Het scoorde landelijke behoorlijk met de voorstelling, alle grote Nederlandse kranten schreven er over. Het jaar erop werd het stuk nogmaals uitgevoerd, ook in V&D in Utrecht. Het warenhuis is inmiddels verdwenen, de Veenfabriek speelt nog steeds.

Afbeelding