Afbeelding
Foto:

Boshuizerkade moet groen blijven

politiek n Leidse politici willen graag het voetbal op de Boshuizerkade behouden. Daar ligt een fonkelnieuw sportcomplex met vier velden, maar er wordt nauwelijks gevoetbald. Andere clubs zijn bang voor ledenverlies bij een gedwongen verhuizing naar 'De Kade'. De reacties hierover zijn te lezen op onze stellingenpagina die wij zes keer brengen in aanloop op de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 juni.

Overigens is juist bekend geworden dat Gol Sport,in 1993 opgericht, ophoudt te bestaan. Trieste zaak, zeker voor Ibrahim Sezer en voormalig 'sportburgemeester' Jan Duivesteijn, die alles hebben gedaan om de club levensvatbaar te houden. FC Boshuizen gaat vooralsnog wel door.


Wekelijkse vlog dominee Ad Alblas

Geloof n Wie zit erachter de vlog Dominee voor Ongelovigen? Op de website van de Leydenaer (rechterzijde) wordt de lezer wekelijks getrakteerd op een vlog van Ad Alblas. Maar...., een dominee is toch voor gelovigen? Wat moet een ongelovige met een dominee? Ad bedacht dit concept toen hij nog gewoon dominee was. Nu gaat hij het gesprek aan met mensen die vragen hebben en willen praten. Kijk op domineevoorongelovigen.nl of op deleydenaer.nl


Scheiden plastic straks niet meer nodig

milieu n Als het aan de gemeente ligt, verdwijnt de plasticcontainer binnenkort uit het Leidse straatbeeld. De gemeente wil namelijk overgaan op zogeheten nascheiding van plastic afval. Burgers hoeven dan niet meer hun plastic naar de container te brengen, want afvalverwerker AVR is bezig met de bouw van een speciale scheidingsinstallatie. Deze installatie kan, voordat het afval wordt verbrand, het plastic (en metalen en drankkartons) uit het restafval halen. Dit levert een recycling op van 50 procent op in plaats van de huidige 33 procent.

Afbeelding