Afbeelding
Foto:

Fantasy Awards

Evenement n De Fantasy Awards worden zaterdag 3 maart in Qbus uitgereikt tijdens een avondvullende show zijn met muziek en entertainment. Bij de Fantasy Awards draait het om het beste dat de fantasyscene te bieden heeft aan de fans.


Bierwandeling

horeca n Dé Proeftocht, een culinaire bierwandeling in het centrum van Leiden op 4 maart is geheel gewijd aan bier-spijs-combinaties. De chefs van vijf Leidse restaurants hebben vijf gerechten samengesteld die samen met een bier van een kleine Nederlandse brouwerij een uitermate smakelijke proeverij vormen. De deelnemende restaurants zijn onder andere het Prentenkabinet, de Gaanderijk, Pakhuis, In den Bierbengel en IJscafé Danice.


Huiskamerfestival

Muziek n Op diverse locaties in de binnenstad is er zondag 11 maart van 9.00 tot 20.00 uur het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Het vloerkleed is het podium; de bank is de tribune. Per woonkamer treedt één act op die drie keer een half uur speelt. Door de speciale looproutes kan je als bezoeker maximaal zeven optredens bijwonen.


Jonge Rembrandt

Kunst n Museum De Lakenhal presenteert van november 2019 tot februari 2020 de tentoonstelling Jonge Rembrandt. Voor het eerst wordt een overzichtstentoonstelling exclusief gewijd aan het vroegste werk van Rembrandt Harmensz van Rijn (1606-1969). Het publiek kijkt als het ware over de schouders van de jonge schilder mee en ziet hoe zijn talent tot bloei kwam. Werken die de inmiddels wereldberoemde meester op Leidse bodem maakte, keren na bijna 400 jaar terug naar zijn geboortestad.


Lunchrooms

horeca n Het aantal lunchrooms in Leiden stijgt aanzienlijk. Waren er in 2012 nog slechts tien lunchrooms, nu zijn het er al zeventien. Ze liggen vooral in de binnenstad.


Japan Day

evenement n In de Stadsgehoorzaal vindt zaterdag 3 maart voor het eerst in Nederland een Japan Day plaats. Zo'n 100 Japanse trommelaars, dansers, musici enzovoort, allen bekwame amateurs of semi-professionals, komen daarvoor speciaal naar Nederland gevlogen. Het gaat om de uitwisseling van ervaringen, om wederzijds enthousiasme en begrip, en ze willen ook van het Nederlandse publiek leren. Het evenement duurt van 14.00 tot 17.30 uur.