Illegale bewoning Rooseveltstraat

wonen n Ondernemers aan de Rooseveltstraat hebben bij de VVD aan de bel getrokken over vermeende illegale bewoning van het bedrijfspand op nummer 4C. In dit pand zat voorheen het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium. Het pand zou heringericht zijn en opgedeeld in diverse aparte woningen. De situatie is illegaal, omdat er ter plaatse geen bestemming 'wonen' geldt. Gillissen heeft namens de partij hierover vragen gesteld aan het gemeentebestuur.


Ontmoetingsplek voor buren

Wijk n Wooncomplex Rijn en Vliet beschikt sinds kort over een buurtontmoetingsplek. Hier kunnen bewoners terecht voor een 'bakkie in de buurt' en allerlei informatie. Bijvoorbeeld bij vragen over gezondheid, mobiele telefoons en laptops en papierwerk. Het initiatief is onderdeel van de intensieve wijkaanpak.


Parkeergarage

Verkeer n De gemeente onderzoekt renovatie en uitbreiding van de parkeergarage Haarlemmerstraat. De garage is 30 jaar oud en vertoont gebreken die een renovatie noodzakelijk maken. Daarnaast spelen in het gebied twee ruimtelijke ontwikkelingen die een beroep doen op de capaciteit van de garage boven Albert Heijn.


Nominatie erfgoedprijs

Architectuur n Leiden is, met Deventer, Tilburg en Zaanstad genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2018. Deze wordt uitgereikt aan de gemeente met het beste erfgoedbeleid. Naast een juryprijs van 25.000 euro is er een publieksprijs. Tot en met 22 maart kan iedereen stemmen.