Het bestuur, onder leiding van Raymond keur, stelt zich keihard op. |
Het bestuur, onder leiding van Raymond keur, stelt zich keihard op. | Foto:

Gaat Roodenburg overleven in voetballand?

voetbal n Het zijn spannende tijden bij voetbalclub Roodenburg. Het bestuur onder aanvoering van voorzitter Raymond Keur heeft in december aangekondigd per februari 'demissionair' te zijn. Er is toen een oproep gedaan aan de leden om een nieuw bestuur te vormen.

De in 1927 opgerichte club, die in Noord meer aanbiedt dan alleen voetbalplezier, voelt zich op de nek gezeten door het rapport Voetbal Vitaal. Daarin staat dat voetbalclubs aan het eind van het huidige seizoen financieel gezond moeten zijn, tenminste 450 dienen te tellen en in elke leeftijdscategorie tenminste een standaardteam binnen de lijnen moeten kunnen brengen. 'Drie is teveel', in het geval van Roodenburg, lijkt het. Er wordt nu gekeken naar een constructie waarbij er een voetbalbestuur is en een bestuur/stichting die zich gaat bezig houden met sociale activiteiten en het beheer van Sportpark Noord.

Wanneer er tijdens de Buitengewone Ledenvergadering van 5 maart geen duidelijkheid komt, of een nieuw bestuur zich niet aandient, zal het demissionaire bestuur de vereniging in juni/juli opheffen.

Als het zover komt, wordt het aantal voetbalverenigingen – zoals de gemeente het wil – teruggebracht naar 5 of 6. GHC is reeds opgeheven, GOL Sport verlaat het strijdperk, Vv Leiden en FC Rijnland fuseren en als het loopt zoals het er nu uitziet, gooit ook Roodenburg de handdoek in de ring.