Tevreden gezichten bij de loting voor de cup. Priscilla Akerboom (Rabobank), Hennie Kanbier (LAV) en sponsor Tom Holswilder. |Foto Emile van Aelst.
Tevreden gezichten bij de loting voor de cup. Priscilla Akerboom (Rabobank), Hennie Kanbier (LAV) en sponsor Tom Holswilder. |Foto Emile van Aelst. Foto:

Strijd om Rabobank LAV Cup in spannende fase

voetbal n Spanning, spektakel en her en der sensatie. De 3e editie om de cup met de grote oren, georganiseerd door LeidenAmateurVoetbal, verloopt als een zonnetje. De liefhebbers van een lekkere pot voetbal zijn de afgelopen maanden volop aan hun trekken gekomen.

Vorige week is onder grote belangstelling de loting verricht voor de knock-out fase tot aan de finaledag. In het nieuwe sportcomplex van voetbal- en cricketclub ASC grabbelden ADO Den Haag coach Alfons Groenendijk en diens pupil Erik Falkenburg de balletjes uit de koker en kwamen er 9 interessante ontmoetingen te voorschijn, die deze maand zullen worden gespeeld. Van de resterende 18 clubs gaan er 9 in 3 poules door naar de volgende ronde. De winnaars ontmoeten elkaar op 16 juni in de finale, tijdens het al weer 7e Event van Leiden Amateur Voetbal, dat gehouden zal worden bij RCL in Leiderdorp.

Het regionale karakter blijkt het succes van het toernooi. Zo vinden er de komende weken onder meer ontmoetingen plaats tussen Voorschoten '97 (zo) en Lugdunum, vv Leiden-Foreholte, FC Boshuizen- Oegstgeest, UVS-Valken '68 en Meerburg tegen Kagia.

Hoogtepunt van de loting was de bekendmaking dat Rabobank Leiden-Katwijk de komende drie jaar het toernooi en andere activiteiten van LAV zal sponsoren. Zie ook www.leidenamateurvoetbal.nl