Wesley in de Luifelbaan, juni 2010. inzet: zijn huidige uitstraling van een succesvolle zanger.
Wesley in de Luifelbaan, juni 2010. inzet: zijn huidige uitstraling van een succesvolle zanger. Foto:

Wesley is een grote jongen geworden

n Leidse zanger met band in ECC Center

show n Een droom komt uit voor de Leidse zanger Wesley Klein. Op vrijdag 9 maart staat hij solo in ECC Leiden, voor het eerst met een eigen liveband.

'Misschien zal ik ooit zelf de hoofdact zijn in een volle Arena', zei Wesley in juni 2010 tegen het glossy van 100% NL. Zo ver is het nog niet gekomen, maar de voormalige betonvlechter uit De Kooi staat komende zaterdag solo in het ECC Center in Holiday een zaal waar 2500 mensen in kunnen. Een soort Arena van Leiden dus. Wesley (29) is een grote jongen geworden.

Popstars

Wesley werd in 2009 landelijk bekend door het winnen van het SBS6 programma Popstars. Een veelbelovende zangcarrière lag in het verschiet, maar niets komt vanzelf in de showbusiness. Wesley moest zich via winkelcentra, discotheken, personeelsfeesten en festivals zien op te werken naar de landelijke top. Dat is gelukt.

Hij bracht vele singles uit. Van de eerste You Raise Me Up in 2009 tot onder andere Geen dag zonder jou (2011), Er is niemand zoals jij (2014), en Wind onder mijn Vleugels, die afgelopen kerstmis uitkwam. Ook staan er een paar albums op zijn naam zoals Vandaag en morgen (2010), Volg je hart (2012), Gewoon Onderweg (2016).

De zanger wordt vaak gevraagd voor de Toppers in de Amsterdam ArenA, waar 50.000 enthousiaste mensen met hem meezingen. In 2014 start Wesley met Danny Nicolay en Danny Froger de band Gents. De eerste single Dans en zing is een groot succes. Toch stopt Wesley na twee jaar met deze 'jonge versie van de Toppers' om solo door te gaan, met als voorlopig hoogtepunt zijn soloconcert in Holiday In, met nog niet gehoorde singles, verrassende duetten en gastoptredens van landelijk bekende zangers.

Ondanks zijn succes is Wesley de gewone Leidse jongen gebleven die tijd heeft voor zijn fans en geduldig met ze op de foto gaat.De sympathie spat van zijn gezicht af. Hij woont al weer enige jaren in Leiderdorp met zijn vrouw Nelly (getrouwd 7 juli 2017), zoontje Wesley en dochter Jailey.

Hendo

Vrijdag 9 maart gaan de deuren open om 19.30 uur en het voorprogramma begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij snackbar Hendo aan de Marnixstraat of via FM-events.nl.


Japanpromotie in Stadsgehoorzaal

Tijdens de Japan Day van Nederland, zaterdag in de Stadsgehoorzaal traden zo'n honderd Japanse trommelaars, dansers en musici op. De amateurs of semi-professionals, waren naar Nederland gevlogen om het land van rijzende zon te promoten. Er werd interactie gezocht en gevonden. Bezoekers konden niet alleen kijken en luisteren, maar ook deelnemen aan traditionele Japanse muziek- en theatervormen en culturele workshops.

Foto: Fotobureau Monica van der Stap.

Afbeelding
Afbeelding