NL Doet

samenleving n Onder Water Leiden en de Leidse Rederij gaan vrijdag 9 maart dreggen naar fietswrakken en ander spul wat in het water ligt. Deze keer wordt de Nieuwe Rijn, tussen Koornbrug en Visbrug onder handen genomen. Er wordt onder andere onder met dregankers en magneten onder terrasboten gehengeld.

Op vrijdag 9 maart vindt bij woonzorgvoorziening ECR De Statenhof een grote vrijwilligersactie plaats. De activiteiten zijn bloemschikken met de bewoners en vaste planten plaatsen naast het terras. Verschillende vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om de woonzorglocatie op te fleuren. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via 088 3280110.


Welkom voor weidevogels

natuur n Om het de weidevogels naar de zin te maken zijn er in 't Vogelhoff - Leiden (bij de Vlietweg) diverse percelen klaargemaakt voor de komst van de weidevogels. Door het waterpeil te verhogen heeft het Zuid-Hollands Landschap gezorgd voor voedingsrijke drassige percelen. Daardoor kruipen wormen naar boven, zodat grutto's, kieviten en tureluurs daar met hun snavel bij kunnen komen.


Groene Stad

milieu n Met ruim 10 partners biedt de gemeente donderdag 15 maart het Goed event 'Samenwerken aan de Groene Stad'. In de Stadsgehoorzaal wordt het een dag met presentaties, workshops, praktijkvoorbeelden en ruim gelegenheid om te netwerken. ''In plaats van praten over een klimaatbestendige toekomst en de klimaatdoelen van 2020, zijn wij in Leiden, met stadsbouwers en stadsgebruikers, al met elkaar aan de slag'', zo laat men weten. Het evenement is gratis toegankelijk. Het programma start om 10.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur.