Wijnand Sloos kijkt tevreden terug op 40 jaar ondernemerschap en dankt zijn klanten voor het in hem gestelde vertrouwen.  Foto Pieter Hoeberichs.
Wijnand Sloos kijkt tevreden terug op 40 jaar ondernemerschap en dankt zijn klanten voor het in hem gestelde vertrouwen. Foto Pieter Hoeberichs. Foto:

Einde van een tijdperk, Sloos Sport stopt

ondernemen n Op de kop af 41 jaar en 2 maanden geleden opende topvoetballer Wim Rijsbergen de sportzaak van Wijnand Sloos aan het Vijf Meiplein, de talentvolle doelman van UVS. Nu, zo veel jaar later, zou de geblokte, blonde Wim op zaterdag 31 maart weer op dezelfde plaats aanwezig moeten zijn.

Ditmaal om als laatste de deur van de sportzaak te sluiten. Misschien gebeurt dat ook! Sloos Sport stopt. Eigenaar en naamgever Wijnand is er gelaten onder. De 71-jarige voormalige degelijke keeper heeft geen opvolger.

En zelf doorgaan…? Het koopgedrag is danig veranderd. Met name via internet worden tenues en andere sportattributen gekocht. Met de komst van de computer is het aantal actieve sporters terug gelopen, en er is een groeiende belangstelling voor ander vermaak, digitale spelletjes en games.

Uitverkoop

Wijnand Sloos kijkt tevreden terug op zijn jaren als ondernemer in sportartikelen in winkelcentrum De luifelbaan. Tot en met zaterdag 31 maart houdt hij uitverkoop. Alles gaat met flinke kortingen de deur uit. Dat hij stopt is als een lopend vuurtje door de stad en het verenigingsleven gegaan. Klanten komen langs om Wijnand het beste te wensen en te profiteren van de lage prijzen. 31 Maart, 17.00 uur is de cirkel (nee: de bal) rond.


Sport uit het weekend

Degradatie voor Trigon

korfbal n Sporting Trigon speelt komend seizoen een trede lager. Door een pijnlijke 18-19 nederlaag tegen Fiks is de overgangsklasse na negen seizoenen te hoog voor de Leidse ploeg. Het werd een hard treffen met een rode kaart voor Boyd Ouwerkerk en gele kaarten voor Mandy Bekooy en Ferry Janssen. De wedstrijd werd in de laatste minuten verloren toen een voorsprong werd weggeven.

Negen medailles

gymnastiek n Tijdens de 2e plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie Ritmische Gymnastiek haalde Gymsport Leiden afgelopen weekeinde negen maal eremetaal: Sofia Hervas Larano, Maja Wasilewicz, Selina Gitis, Robin Vermond en Anna Ilchenko bij de junioren, en Maria Alexandropoulou, Nikita van Veggel en Froukje Blom bij de senioren zorgden voor de medailles. Op 7 april is de derde en laatste plaatsingswedstrijd.

Sterke reeks UVS

voetbal n UVS heeft de weg omhoog gevonden in de tweede klasse zaterdag. Na de overwinning op Voorschoten staat de ploeg van Steef Roodakkers derde, boven Lugdunum dat een fantastische competitiestart maakte, maar nu aan een vrije val bezig is. Overigens heeft die ploeg wel een ticket voor de nacompetitie. Wellicht komt UVS daar bij, want in de laatste zes ontmoetingen werd niet meer verloren. Voorschoten'97, thuis nog te sterk met 0-4, werd overigens maar nipt verslagen. De 1-2 viel in de laatste minuut.

roodenburg leeft nog

voetbal n Een nieuw bestuur zorgt voor nieuwe kansen voor voetbalvereniging Roodenburg. Onder leiding van de 31-jarige voorzitter Leon Kloos werd vorige week een reddingsplan gepresenteerd. Het plan: eerst de organisatie op orde, dan groeien'.