Afbeelding
Foto:

Music Party

dansen n Zaterdag 17 maart biedt NachtLab071 The Grand Burcht Music Party in Grandcafé De Burcht, met DJ-popmuziek uit de jaren 70 tot muziek van nu. Vanaf 21.00 uur tot 1.00 uur.


Kamermuziek

Theater n Ook in seizoen 2018/2019 presenteert de Stadsgehoorzaal een gevarieerd programma met musici uit binnen- en buitenland. Opvallend zijn twee exclusieve kamermuziekweekenden. Het Quartetto di Cremona speelt tussen Kerst en Oud-en-Nieuw de mooiste strijkkwartetten van Mozart en in het weekend van de Brexit, eind maart, troosten Daniel Rowland, het Brodsky Quartet en vele vrienden het publiek met rijkdommen die ontstonden als Engeland en het Continent elkaar muzikaal de hand reikten. De kaartverkoop voor het klassieke seizoen 2018/2019 is gestart.


WW-veteranen

Muziek n Ieder jaar, tussen eind mei en half juni, zijn de invasiestranden van Normandië het theater van vele activiteiten als eerbetoon aan de geallieerden die Frankrijk, België en Nederland bevrijd hebben. "Het programma van het D-Day Festival is rijk en gevarieerd," aldus Simon Dubbelaar, leider van The Band of Liberation, die er dit jaar met zijn muzikale manschappen wil spelen. "Er zijn iedere dag activiteiten, herdenkingsbijeenkomsten, optochten met doedelzakspelers, exposities en parades van militaire en burgervoertuigen en concerten."

The Band of Liberation wil in vol ornaat en op volle sterkte afreizen naar Normandië om deel te nemen aan deze respectvolle herdenking. "Wij treden daar op tijdens een ceremonie ter nagedachtenis aan de oud-strijders, dappere mannen die hun leven waagden voor onze vrijheid."

De reis en het verblijf in Normandië is een kostbare operatie. Daarom organiseert de 'armyband' op zaterdag 24 maart een D-Day Benefiet Concert. in Grandcafé De Burcht , aanvang 20.00 uur, toegang 10 euro. Informatie: info@marchingbandmanagement.nl (06-53312262); tickets via:.marchingbandmanagement.nl. Parkeren bij Stadsparkeerplan, Haagweg. Zaterdagmiddag concerteert de band voor gehandicapten en mindervaliden. Info via: sterenbe@worldonline.nl. Foto Emile van Aelst.


Jaarconcert

muziek n Festival Op zaterdag 17 maart houdt Harmoniekapel Werkmans Wilskracht haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Deze keer is het thema 'Film en Musical'. Aanvang 20.00 uur, locatie, J.C. de Rijpstraat 21.