Een deel van de cast. De logo's van de kleding is deels afgedekt voor de voorstelling. |Foto PR.
Een deel van de cast. De logo's van de kleding is deels afgedekt voor de voorstelling. |Foto PR. Foto:

Theater over de verleiding van reclames

n Nieuwe reeks in Scheltema van de Veenfabriek

theater n Title with Logo (Sleutelwerk) is een muzikaal-theatraal onderzoek naar de schoonheid van de commercial. Het wordt van 22 tot en met 30 maart door de Veenfabriek opgevoerd in Scheltema.


Wat wil je worden?' Dat is niet de vraag, zo stelt de Veenfabriek. Het gaat volgens de theatermakers er vooral om: 'Wie wil je worden?' Bij het ministerie van Defensie 'Word (je) groter dan jezelf'. Albert Heijn dicht zijn vakkenvullers 'misschien wel de belangrijkste baan van Nederland' toe.

Reclames verleiden en fascineren. Regisseur Paul Koek onderzoekt met een ensemble van twaalf vrouwelijke acteurs en muzikanten van de Veenfabriek en T.I.M.E. de schoonheid van de commercial en de wereld die er achter schuil gaat. Dat resulteerde in een reeks voorstellingen met de thema's muziek, theater, onderzoek, commercials en schoonheid.


Gegevens

De muzikale leiding is in handen van Ton van der Meer, de spelers zijn Myrthe Boersma, Wen Chin Fu, Milena Haverkamp, Ruta van Hoof, Julie Kurris, Lam Lai, Mei-Yi Lee, Mona Mina Leon, Marie Pien, Chandana Sarma, Niki Verkaar en Liesbeth Vreeburg.
De speellijst: donderdag 22 maart, 20.15 uur; zaterdag 24 maart tijdens Get Lost, festival in de Marktsteeg, dinsdag 27 maart, 20.15 uur, woensdag 28 maart, 20.15 uur, donderdag 29 maart, 20.15 uur, vrijdag 30 maart 20.15 uur.


Tickets kosten 19 euro, maar De Veenfabriek hanteert inkomensafhankelijke ticketprijzen. Zit je krap? Dan mag je voor 16,50 euro naar binnen. Heb je het wat breder en draag je de Veenfabriek een warm hart toe? Dan wordt verzocht 21,50 euro te betalen.


Wesley mag trots zijn op eigen show

muziek n Een dag later liet zijn stem het niet toe om op te treden in Houten. Maar dat gaf niet want Wesley Klein kon zaterdag terugkijken op een geslaagde solo-avond in het ECC Center in Holiday Inn. Hij mag trots zijn.

De Leidse zanger gaf voor het eerst een concert met liveband. Diverse bevriende artiesten gaven de avond extra glans en de presentatie van zijn nieuwe nummer Doe 't Met Mij, viel in goede aarde in volle zaal. Klein straalde als nooit te voren. De clip was de volgende dag al 10.000 keer bekeken. Eerder had Klein al aangegeven dat met deze solo-avond een droom was uitgekomen. Hij kan nu verder dromen van meer hoogtepunten, bijvoorbeeld het Ziggo Dome.

Althans, dat vindt Henny Thijssen, zanger, tekstschrijver en producer, onder meer bekend van André Hazes. Hij liet via twitter de volgende dag weten dat de stem van Wesley elke ballad mooi maakt. ''Jammer dat uptempo de markt bepaalt. Je hebt de stem je hebt de looks. Nu nog een origineel uptempo-liedje maken, desnoods uit het buitenland. Op naar Ziggo Dome. Kan gewoon. Je hebt alles mee. Nu nog een liedje waar iedereen niet meer omheen kan.''

Foto: Fotobureau Van der Stap.

Afbeelding