Pluim voor huidig college

politiek n Het huidige college heeft het de afgelopen vier jaar goed gedaan. De meningen hierover zijn te lezen op onze stellingenpagina die wij zes keer brengen in aanloop op de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart. Ook de oppositiepartijen zijn opvallend positief. Uitzondering daarop zijn de Partij voor de Dieren en nieuwkomer Partij Sleutelstad.


35 auto's gestolen

112 n In Leiden daalde het aantal autodiefstallen sinds 2010 van 90 naar 35. Het aantal auto-inbraken ging in deze periode omlaag van 122.000 naar 65.000. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vorige week publiceerde. Hierop is te zien dat autodiefstal in de vier grote steden en in het grensgebied in Limburg en Noord-Brabant het meest voorkomen, maar wel overal sterk daalde. Landelijk gezien werden er 8670 auto's gestolen. De daders komen daarbij vrijwel altijd mee weg. Het oplossingspercentage staat rond zes procent.


Huiswerkkamer van start

onderwijs n Voor kinderen die thuis, door wat voor omstandigheden dan ook, niet goed hun huiswerk kunnen doen, is er sinds februari de Huiswerkkamer. De Huiswerkkamer richt zich op het begeleiden en coachen van leerlingen bij het maken van dagelijks huiswerk en alles wat daar bij komt kijken. Het gaat om een proef. Op dit moment kunnen basisscholen kinderen uit groep zeven en acht aanmelden. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen leerlingen uit de eerste en tweede klas aanmelden. Er zijn nu twee Huiswerkkamers in Leiden. Wethouder Marleen Damen bracht vorige week een bezoek aan de Huiswerkkamer in de bibliotheek in Het Gebouw in Leiden Noord. De andere Huiswerkkamer is in de bibliotheek in Slaaghwijk.