'Maandelijks een referendum'

Politiek n Tijdens een nationale referendum-manifestatie van de Referendumbeweging Zuid-Holland en de Partij Sleutelstad maandagavond in de Leidse Lente is met overweldigende meerderheid tijdens een proef-referendum "Zwitserse stijl" een resolutie aangenomen voor het invoeren van het digitale maandelijkse referendum op de website van de Leidse gemeenteraad. Ook stemde men tegen implementatie van het wetsvoorstel van D'66 om het landellijke referendum af te schaffen en een referendum daarover te verbieden.


Klagen over plannen hostel

toerisme n De ChristenUnie heeft bij het gemeentebestuur geklaagd over de toestemming de panden Levendaal 2 en Steenschuur 16 om te bouwen voor een hostel dat plaats moet bieden aan meer dan 90 gasten. De partij vraagt zich af of de juiste procedures zijn gevolgd en of een hostel van dergelijke opvang wel in de wijk past.


Erkenning Mobile Service Centre

Ondernemen n Mobile Service Centre in Leiden mag sinds kort de titel 'erkend elektrotechnisch installatiebedrijf' voeren. Met de erkenning laat het zien dat het reparaties aan telefoons en tablets snel en vakkundig uitvoert, met extra zekerheden voor de consument.


Spoedhulp

Gezondheid n Leiden is een van de vijftien ziekenhuizen die op de spoedeisende hulp een speciale afdeling hebben voor ouderen. De reden is dat ouderen andere hulp nodig dan andere patiƫnten. Een van de redenen is dat ouderen niet alles snappen wat er tegen ze wordt gezegd.