Vlnr: Pierre van Overloop, Kees van der Burg, sportwethouder Olaf McDaniels en jeugdvoorzitter  Mark Elzenga. Foto Remco Mentink.
Vlnr: Pierre van Overloop, Kees van der Burg, sportwethouder Olaf McDaniels en jeugdvoorzitter Mark Elzenga. Foto Remco Mentink. Foto:

Fraai complex RCL open

ondernemen n Onder grote belangstelling uit de wereld van politiek, sport, bedrijfsleven en bovenal van leden, oud-leden en vrijwilligers is donderdag 8 maart het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging RCL feestelijk geopend.

Voorafgegaan door Marchingband TAMARCO liep een grote afvaardiging van de eigen jeugd met verlichte petjes en lampionnen van winkelcentrum Winkelhof naar sportpark De Bloemerd. Daar werd de officiƫle opening verricht door Pierre van Overloop, directeur van Bloemerd Onroerend & Sport BV, de eigenaar van het gloednieuwe onderkomen van de zaterdag 2e klasser. Er werden geen deuren geopend met zomaar een sleutel. Nee, een mammoet exemplaar kwam daar onder grote hilariteit aan te pas.

Een uitgelaten Kees van der Burg, voorzitter van 'de club van klasse', sprak euforisch over 'een absoluut hoogtepunt' in de geschiedenis van de roemrijke in 1926 opgerichte vereniging. De 'gouden tijden' van de jaren '70, toen RCL op grootse wijze kampioen werd, zag hij weer voor zich. Het binnen drie jaar tot stand komen van het schitterende complex noemde Van der Burg een prestatie van jewelste, met dank aan iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd.

"The sleeping giant is ontwaakt," merkte de voorzitter meeslepend op. Vervolgens kwam een serie sprekers aan het woord, die de loftrompet staken en cadeaus overhandigden. Het fraaie gebouw telt straks nog enkele huurders, Fysiotherapie Ommedijk, kinderopvang Florea Kids en Smallsteps.