Een beetje onwennig lachend doen deze vrouwen een pinpas in een enorme geldautomaat. Kenners verwachten dat pinnen helemaal stopt. |Foto Wim Bouwens.
Een beetje onwennig lachend doen deze vrouwen een pinpas in een enorme geldautomaat. Kenners verwachten dat pinnen helemaal stopt. |Foto Wim Bouwens. Foto:

Cursus pinnen voor ouderen

nostalgie n In deze rubriek plaatsen we foto's van uit een recent of langer verleden. Ook een leuke foto? Mail die naar redactie@deleydenaer.nl.

Dit drietal kreeg vrijdag 11 december 1998 een cursus weerbaarheid, met een praktijkgedeelte geld pinnen. Ze hadden het nog nooit gedaan. Dat kunnen we ons tegenwoordig nauwelijks nog voorstellen. Volgens kenners heeft cash geld zijn langste tijd gehad, maar ook aan het geld pinnen komt een einde. Kenners denken dat de pinpas en contant geld in de westerse wereld in 2020 zo goed als voorbij zijn. Dan is het betalen via smartphone veel populairder dan het betalen via pinpas of contant geld. Mensen zullen persoonlijke hardware en software het best vertrouwen voor financiƫle transacties.