Crowdfunding buurthuis

buurt n Speeltuin Zuiderkwartier in de Tuinstadwijk is een crowdfundingactie begonnen voor de bouw van een nieuw buurthuis.

Het huidige gebouw (uit 1955) is volgens het bestuur sterk verouderd en de veiligheid van de gebruikers kan niet meer gegarandeerd worden. Er wordt veel gebruik gemaakt van het gebouw, onder andere door gymclubs en schilder- en knutselclubs maar ook door kinderen met een beperking. De gemeente en enkele fondsen hebben al financiƫle ondersteuning toegezegd maar men komt nog enkele tienduizenden euro's tekort. Voor meer informatie zie svzuiderkwartier.eu


Libertas en Randstad

gezondheid n Eind april start een bijzondere samenwerking tussen Libertas Leiden en Randstad.

Gezamenlijk zullen zij een traject beginnen om kandidaten binnen 15 maanden op te leiden tot verzorgende individuele gezondheidszorg (IG niveau 3). Dit traject is bedoeld voor iedereen die altijd al in de zorg heeft willen werken, maar nooit dat diploma heeft behaald.

Door vergrijzing is er toenemende schaarste onder verzorgend personeel, zeker in de functies verzorgende IG en verpleegkundige. Libertas Leiden en Randstad slaan zo de handen ineen om mensen op te leiden en de tekorten in de zorg op te lossen.

Eind april start het traject. Meer weten? Kijk op www.werkenbijlibertasleiden.nl onder 'leren en werken'.