Get Lost

Festival n In de oude fabriekspanden van de Marktsteeg wordt zaterdag 24 maart een festival gehouden waar de bezoeker twee dagen kan kijken, luisteren, ruiken, proeven en voelen.Er wordt om 11.00 uur begonnen met een groots gezamenlijk ontbijt, daarna zijn er voorstellingen, beeldende kunst, films, lezingen en muziek. De programmering van Get Lost wordt verzorgd door De Veenfabriek, Gebr. de Nobel, T.I.M.E., Bioscopen Leiden, Marktsteeg 10, Kessett en Scheltema Leiden.


Matthäus Passion

muziek n C.O.V. Ex Animo vertolkt woensdag 28 maart in de Pieterskerk de Matthäus Passion van J.S. Bach. Dit bijzondere werk over de lijdensweg van Jezus wordt traditiegetrouw op de woensdag voor Pasen uitgevoerd. Voor de gelegenheid is het koor uitgebreid met projectkoorleden en het jeugdkoor Kleyn Noordwijk. Orkestbegeleiding wordt verzorgd door professionele musici van het Holland Orkest Combinatie. Het geheel staat onder leiding van dirigent Wim de Ru. Aanvang 19.30 uur.

De volgende dagen is het de beurt aan Het Nederlands Kamerkoor en het Residentie Orkest onder leiding van dirigent Jan Willem de Vriend. Zij brengen het oratoriumvoor voor liefhebbers uit het hele land, waaronder premier Rutte en andere Haagse politici,. Data: donderdag 29 maart, 19.30 uur en vrijdag 30 maart, 11.30 uur.


Kingsday Festival

evenement n De line up voor Jus D'Orange – Kingsday Festival Leiden 2018 is bekend: DJ Paul Elstak, Housequake (Erick E & Roog), La Fuente, Mr. Belt & Wezol, Gregor Salto, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Tyra Talisa, Milano Angelo en Flor. Naast de muzikale line up heeft Jus D'Orange ook een Food Area waar verschillende foodtrucks te vinden zijn. Het festival vindt 27 april plaats op de Garenmarkt en duurt van 13.00 tot 23.00 uur.


Puur Winter

Festival n Het Puur Winter Festival wordt dit jaar in Leiden gehouden. Na een eerste keer vorig jaar in Oegstgeest is nu gekozen voor de Lammermarkt en wel op 24 maart van 14.00 tot 23.00 uur. Op het festival worden dj's en live-acts afgewisseld. Verder zijn er winterse zitjes, hangouts en foodtrucks. in verwarmde tenten wordt van alles aangeboden. De dresscode is winterkleding.


Finale jazzaward

muziek n Na twee muzikaal zeer succesvol en druk bezochte voorronden vindt zondag 25 maart de finale plaats van de 10e editie Leiden Jazz Award. Vier toptalenten strijden om het prijzenpakket, waaronder voor de winnaar een insciptie in de Award, ontworpen door Glaskunstenaar Siem van der Marel,1000 euro en een mogelijkheid voor een album onder Challenge Records. Aanvang 14.30 uur, toegang gratis.