Tips voor de vrije tijd

Fossielen

Op zondag 25 maart is Van Stockum Boekverkopers Leiden het begin- en eindpunt van een fossiele- stadswandeling onder leiding van Jelle Reumer. Aanvang 14.30 uur Aanmelden via leidenwinkel@vanstockum.nl.

Knoppen

Op 25 maart start in Polderpark Cronesteyn bij de Tuin van de Smid een zoektocht naar knoppen. Onder leiding van een IVN natuurgids gaat men op zoek naar het feest van de nieuwe lente. Naar bloesem, uitlopende knoppen, nestelende vogels. Ook wordt gekeken naar op welke slimme manieren plant en dier de winter hebben overleefd. Aanvang 14.00 uur. Vanaf 6 jaar voor iedereen gratis toegankelijk.

Big Band

Libertas Leiden en TamTam bieden zondag 25 maart een muzikale mix met diverse groepen en op zondag 8 april treden de Early birds op.

Kunstenaars gezocht

Op Goede Vrijdag 30 maart en zaterdag 31 maart start het kunstkippenproject in Winkelcentrum de Kopermolen. Een vijftal kunstenaars uit Leiden zullen vijf witte kippen tijdens het weekend voor Pasen tot ware kunstkippen omtoveren. Meedoen kan door een mail te sturen naar info@blitz-events.nl. Als alle kunstkippen klaar zijn zullen ze worden geveild voor het goede doel.