De Slechte Band start het festival in Schetema. |Foto: archief fotobureau Monica van der Stap.
De Slechte Band start het festival in Schetema. |Foto: archief fotobureau Monica van der Stap. Foto:

Nedernacht, een ode de regionale nederpop

n Zes bands in Gebr. de Nobel op 31 maart

muziek n Met de komst van Nedernacht heeft Leiden er een nieuw festival bij. Gebr. de Nobel is de gedroomde gastheer als podium voor zes bands voor een nacht vol nederpop.

George Odijk en Frank van Leeuwen organisatoren van diverse Leidse festivals en lid van één van de bands trokken de stoute schoenen aan. Doel is om regionale bands de mogelijkheid te geven op een geweldig podium als Gebr. de Nobel te spelen.

''Gezien de muziek van hun bands was het thema snel gevonden: Nederpop. Naast een mooi festival wil de organisatie met Nedernacht voor meer binding in de regio zorgen, met muziek als smeerolie. De bands komen daarom buiten Leiden uit Katwijk, Zoeterwoude en de Bollenstreek'', laten de twee weten.

Op zaterdag 31 maart is het in Gebr. de Nobel in de kleine en grote zaal (voor de gelegenheid omgedoopt in de Herman Broodzaal en de Armand zaal) de beurt aan de Slechte Band uit Leiden, Ommedijk, Skunk, Los Zand, Upright Piano's en Heeren van Fatsoen. Stuk voor zijn dit bekende bands die enige naam hebben opgebouwd in Leiden en omgeving. De muziek die wordt verwacht komt van De Dijk, BlØf, Doe Maar, het Goede doel, Raymond van 't Groenewoud en vele andere Nederpop-acts uit het gouden tijdperk van deze muzieksoort, de jaren tachtig en negentig.

Tussendoor en ter afsluiting is er een heerlijke Vinyl-disco van 'Draai me to the moon'.

Speelschema

Herman Broodzaal: Slechte Band 21.30 – 22.15 uur; Ommedijk 22.30 – 23.30 uur; Heeren van Fatsoen 23.45 – 0.45 uur. Armandzaal: Upright Piano's 21.00 – 21.45 uur; Skunk 22.15 – 23.15 uur; Los Zand 23.30 – 0.30 uur.


Donderdag festival Band Talent Leiden

muziek n In popcentrum Gebr. De Nobel vindt donderdagavond 29 maart voor de vijfde keer het Band Talent Leiden festival plaats. Acht jonge bands bands uit de regio Leiden, met muzikanten van gemiddeld maximaal 18 jaar, presenteren zich op dit gratis toegankelijke festival in een professionele popzaal aan het publiek.

Net zoals vorig jaar vindt het festival plaats in de grote zaal van Geb. de Nobel! Deze unieke kans is 29 maart (de dag vóór Goede Vrijdag) weggelegd voor de volgende bands (in alfabetische volgorde): Ace Of Spades, Christopher's Soul, Fierce 'n' Fire, Five Miles, Head First, Mixed Company, Panix en Tobacco Flavoured Kisses.

De bands die op het festival spelen zijn geselecteerd in twee voorrondes. Daarbij zijn de bands niet alleen beoordeeld op hun huidige prestaties en kwaliteiten, maar vooral op hun mogelijkheden om als band te groeien. Op het Band Talent Leiden festival kunnen de bands in de grote zaal van popcentrum Gebr. De Nobel laten zien hoe ze deze verwachtingen waar gaan maken. Ook dit jaar worden professionele geluidsopnames gemaakt van de bands. Daarnaast krijgen de deelnemende bands van Band Talent Leiden een videoclip van één van de nummers die ze spelen op het festival. De clips worden gemaakt door studenten van ROC Leiden.

De toegang tot het festival is gratis.

Afbeelding