Roomburg wellicht naar sportpark De Vliet

sport n De gemeente Leiden gaat de haalbaarheid onderzoeken van twee locaties voor uitbreiding van hockey: sportpark De Vliet en het Roomburgpark en omgeving. Het onderzoek wordt gedaan samen met vertegenwoordigers van sportclubs, kinderopvang, scholen, bewoners van de Professoren- en Burgemeesterswijk, bezoekers van het Roomburgpark en gebruikers van sportpark De Vliet. Het onderzoek leidt tot een locatiekeuze.


Jonge vader verrast met 549.000 euro

financiën n Een geweldige verrassing op zondagavond voor Erik (32) uit de Blauwe Tramstraat in Leiden. Beau van Erven Dorens stond met een draaiende camera en een cheque van de Postcode Loterij voor zijn deur. Hij mocht Erik en zijn vrouw Stephanie verrassen met 549.000 euro. Erik: "Ik had net Miljoenenjacht opgezet; ik kreeg van vrienden en bekenden berichtjes met de vraag of ik met de Postcode Loterij meespeelde, want er zou een prijs worden uitgedeeld. Wat een verrassing dat jij nu bij ons binnen zit. Mijn vrouw en ik verwachten een tweede kindje, een jongetje. We wilden ons huis verbouwen, maar ik denk dat we nu wel een huisje kunnen kopen. Geweldig!"


Ongeluk door dode eend

112 n Doordat een bestuurster van een personenauto vol remde voor een dode eend, ontstond er vorige week op de Kanaalweg een botsing. Een bestelbus botste vol op zijn voorganger. De vrouw werd nagekeken in een ambulance maar hoefde niet naar het ziekenhuis. bestuurster. Het verkeer had veel hinder door afsluiting van één baan.