Sensei Ino Alberga (Sportschool Jurojin) met zijn leerling Paul van der Sman.| Foto Peter Hoeberichts
Sensei Ino Alberga (Sportschool Jurojin) met zijn leerling Paul van der Sman.| Foto Peter Hoeberichts Foto:

Leidse kickboksers te volgen via live-streams

vechtsport n Zaterdag 31 maart vindt er in Brothers Sportcentrum te Nieuwerkerk aan de IJssel een groot Kickboks Gala plaats. In de ring komen tal van talenten van deze tak van sport. Uit Leiden zijn dat onder andere Karim Rahmaoui (Team Atlas) en Paul van der Sman (Sportschool Jurojin).

Het bijzondere van dit sportgala is dat alle ontmoetingen via live-streams zijn te volgen op internet. Kickboksen is een sport die gevaarlijk oogt, zo stellen de betrokkenen. Dat beaamt ook Sensei (leraar) Ino Alberga van Jurojin: "Het is ook een heel faire sport, met respect voor elkaar en waarbij de scheidsrechter er meer dan nauwlettend op toeziet dat er volgens de spelregels wordt gebokst."

Alberga weet waarover hij praat, hij heeft al meer dan dertig jaar ervaring met het Muay Thai en is onder andere betrokken geweest bij de oprichting van de Muay Thai Bond in Nederland. Ook had hij zitting in het eerste bestuur.

Sterfbed

Het Gala wordt opgedragen aan de onlangs overleden Henk Tetteroo, een bekende naam in de World of Kickboxing. Zoon Bappie beloofde aan het sterfbed nog eenmaal de handschoenen aan te trekken; hij neemt het op tegen een stevige opponent. Het voorprogramma begint om 16.00 uur, de zaal gaat al open om 15.30 uur.