Single MelodicM

muziek n Marvin du Prie presenteert 31 maart zijn nieuwe nummer Voices. Daarop is voor het eerst zang te horen, van de Leidse zangerEs Naomi. Dj MelodicM, zoals hij zich zelf noemt, is achttien jaar en staat sinds twee jaar onder contract bij platenlabel Housepital.


Dummie

Musea n Voor fans van Dummie de mummie en het oude Egypte is er op maandag 2 april, tweede paasdag, een Dummie de mummie-dag in het Rijksmuseum van Oudheden. Schrijfster Tosca Menten en Dummie geven twee vrolijke voorstellingen, delen handtekeningen uit en alle fans kunnen met hen op de foto. Ook is er een gratis speurkaart om met Dummie in de museumzalen naar eieren en hazen te speuren. Alle activiteiten zijn speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar en zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden voor het ochtend- (11 uur) of middagprogramma (14 uur) kan via rmo.nl/dummiedag2018.


Showbands

Muziek n Muziekvereniging AMIGO biedt zaterdag 7 april het avondvullende programma 'Stageband AMIGO with Friends'. De podium-orkesten van K&G en AMIGO uit Leiden, en de Rijnmondband uit Schiedam willen zorgen voor muziek van hoog niveau. AMIGO brengt onder andere showmuziek van Coldplay, gearrangeerd door dirigent Dennis Hazenoot. Het feest begint om 20.00 uur in het Leonardo College aan de Noachstraat 2 en is gratis toegankelijk.


Vergeet-me-niet

Theater n Op zondag 8 april presenteert PS|Theater de tweede voorstelling van de theaterserie Vergeet-me-niet. De makers van het stadsgezelschap gaan met muziek, verhalen, koffie en cake het 'vergeten' te lijf. In deze voorstellingen staan de verhalen van Meerburg centraal, de Leidse wijk waarvan de stad vergeten lijkt te zijn dat die bij Leiden hoort. Theatermakers Rian, Tijs, Eva, Khadija, Thabi, Roos en Julia halen met Meerburgers herinneringen op, blazen de stof van foto's van vroeger en zoeken naar de vergeten verhalen van de wijk. Op de eerste zondag van de maand presenteren zij hun bevindingen in de PS|huiskamer. Resterende speeldata: 6 mei, 3 juni, 7 oktober, 4 november. Aanvang: 12.00 uur (incl. lunch) & 16.00 uur (incl. borrel). Locatie: PS|huis, Raamsteeg 2a. Kaartprijs: € 15,00 (regulier) € 12,50 (met bewonerskorting).


Fotofestival

evenement n De Lammermarkt is van 7 tot 15 april het nieuwe podium voor de vierde editie van het International Photo Festival Leiden. Het festivalterrein is dé plek waar de nieuwe generatie topfotografen en het publiek elkaar kan ontmoeten. Op het plein bij de Molen de Valk is een gratis toegankelijke buitenexpositie met werk van 20 fotografen.