Tim, hier met vader Henk. is een rustige figuur die oefenstof makkelijk weet over te brengen.
Tim, hier met vader Henk. is een rustige figuur die oefenstof makkelijk weet over te brengen. Foto:

Tim de Cler heeft alles om trainer te worden

voetbal n Tim de Cler zet na dit seizoen een punt achter zijn glorieuze voetbalcarrière en gaat zich richten op het trainersvak.

De Leidenaar die zijn zegetocht bij Lugdunum begon, achtereenvolgens bij Ajax, AZ, Feyenoord en Larnaca het publiek in extase bracht en 17 keer trots de kleuren van Oranje droeg, hoopt op een glorieuze finale door de Kikkers via de nacompetitie naar de eerste klasse te loodsen. Of dat zal lukken is de vraag die elke groen/witter bezig houdt. Tim moet namelijk onder het mes, meniscusoperatie.

Aan hem zal het niet liggen, de ijzervreter bijt wel door, hij is hard, keihard en belust om met een promotie zijn loopbaan af te sluiten.

Zijn toekomst heeft hij al uitgestippeld, Tim wil trainer worden. Diploma TC 3 heeft hij al op zak. De geblokte verdediger met de fluwelen pass heeft alles mee om ook als coach te slagen. Allereerst door zijn jarenlange ervaring bij topclubs, waar hij excelleerde onder de beste oefenmeesters. Verder is Tim down to earth, geen ophakker, een rustige figuur die oefenstof makkelijk weet over te brengen en nog altijd bij een 'gebbetje' de bal 25 keer loepzuiver in de bovenhoek kan knallen.

Voetballend Leiden en voetbalminnende supporters zouden Tim een grootse afscheidswedstrijd moeten aanbieden, hem bedanken en uitzwaaien. Met een benefietwedstrijd waarvan de baten naar een door Tim de Cler te kiezen goed doel gaat. Wie neemt het voortouw?