Mensen laten op deze manier weten dat ze de club steunen met 100 euro per jaar. Foto: De Leydenaer.
Mensen laten op deze manier weten dat ze de club steunen met 100 euro per jaar. Foto: De Leydenaer. Foto:

Allemaal namen op een wand tegeltjes

Bijzonder n Opvallend onopvallend. Leiden bulkt van rariteiten en bijzonderheden waar we dagelijks achteloos voorbij lopen of rijden. Maar wat is de achterliggende betekenis? Tips mailen naar redactie@deleydenaer.nl. Deze week: een wand vol met tegeltjes.

Tekst: Eric Hoenson

Opvallend onopvallend

Wie nooit op een sportvereniging komt zal wellicht vreemd opkijken bij boven geplaatste foto. Op een muur hangen allemaal tegeltjes met daarop namen, in een enkel geval een bedrijfsnaam. Ze zijn een vertrouwd beeld in sportkantines. Het zijn de namen van mensen die afgelopen seizoen 100 euro hebben gedoneerd voor de club, en tja, dat mag iedereen natuurlijk weten. Slechts zelden hangt er een anonieme gever tussen.

Op zich is deze Club van 100 bijzonder vanwege de plek waar die hangt: achterin de kantine van voetbalclub Lugdunum. Enige bescheidenheid siert de mensen blijkbaar. Bij veel verenigingen hangt de wand van gulle gevers pontificaal bij de ingang. Niet te missen dus.

Wellicht dat daarom niet elk tegeltje bezet is in de groenwitte kantine in de Kikkerpolder. Wie nog wat geld over heeft, en een heel klein beetje ijdel is, mag zich ongetwijfeld melden...


Graffiti slecht verwijderd

Opgeplakt n Een rubriek over bordjes, briefjes, posters en dergelijke.

door Rien van Vliet

Fans van het Scholieren Filmfestival hebben vorige week op diverse plekken in Leiden hun letters op de muur gekalkt. Ze moesten die uiteraard weghalen. Dat is niet overal gelukt, zo blijkt uit de foto van de kruising van de Stationsweg met Haverzakgang. Ondanks dat er een Kärcher stoomreiniger werd gebruikt zijn de letters nog goed te zien.

Op de Facebooksite van het evenement staat dat als iemands huis of pand is beklad dat men dan met SLF contact kan opnemen zodat de scholieren het komen schoonmaken. Ze hebben ook het stadhuis beklad maar daar moet een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf aan te pas komen omdat het een monument is. Het is nog niet duidelijk op wie de schade wordt verhaald.

Afbeelding