Dos Bailadores

Dansen n Op zondag 8 april en donderdag 12 april biedt Dos Bailadores aan de Perzikweg 2 open dagen. Korte gratis proeflessen worden afgewisseld met demonstraties van de diverse dansen door docenten en cursisten. Op 8 april is de open dag van 15.30 tot 18.30 uur en op 12 april van 19.30 tot 22.00 uur. De cursussen starten in de week van 15 tot en met 20 april.


Robots

wetenschap n In de lezing Cognitieve Robotica op dinsdag 10 april in Scheltema vertelt Roy de Kleijn over de geschiedenis van de robotica, en hoe we proberen robots steeds slimmer te maken. Carlijn Keulen, een singer-songwriter van jazzy popnummers, zorgt voor de warming up, aanvang 19.40 uur. De toegang is gratis.


Draaiorgeldag

evenement n Op 8 april is de derde editie van Verhalen van de Stad in de Leidse binnenstad opvrolijken. Er zijn draaiorgels in de Haarlemmerstraat, old-timers op het Hooglandsekerkplein, straattheater en dichters in Pancras, maar ook thematische stadswandelingen door de gidsen van Groepswijzer.


Showbands

Muziek n Muziekvereniging AMIGO biedt zaterdag 7 april het avondvullende programma 'Stageband AMIGO with Friends'. De podium-orkesten van K&G en AMIGO uit Leiden, en de Rijnmondband uit Schiedam zorgen voor muziek van hoog niveau. Het feest begint om 20.00 uur in het Leonardo College aan de Noachstraat 2 en is gratis toegankelijk.


Vergeet-me-niet

Theater n Op zondag 8 april presenteert PS|Theater weer een voorstelling van de theaterserie Vergeet-me-niet over de wijk Meerburg. Aanvang: 12.00 uur (incl. lunch) & 16.00 uur (incl. borrel). Locatie: PS|huis, Raamsteeg 2a. Kaartprijs: € 15,00 (regulier) € 12,50 (met bewonerskorting).


Bandavond FBL

muziek "Honour and Glory" is het thema van de jaarlijkse bandavond van de Drumfanfare FBL op 7 april. De avond staat in het teken van drie huldigingen. Ook draagt dirigent Ronald Horsman na 21 jaar het dirigeerstokje over. Plaats: Scholengemeenschap Duinzigt aan de Wijttenbachweg 23 in Oegstgeest, aanvang 20.00 uur.


Museumweek

Evenementen n Tijdens de vierde Nationale Museumweek van maandag 9 tot en met zondag 15 april zetten de Nederlandse musea ons cultureel erfgoed, een week lang extra in de schijnwerpers.