Sanne Jousma scoort een doorloopbal in de finale in Ziggo Dome. | Foto: René van Dam.
Sanne Jousma scoort een doorloopbal in de finale in Ziggo Dome. | Foto: René van Dam. Foto:

Sanne Jousma met TOP landskampioen

korfbal n Korfbalster Sanne Jousma is met haar ploeg TOP/SolarCompleet op zaterdag 7 april landskampioen geworden door in de finale Fortuna uit Delft met 24-20 te verslaan. De Sassenheimse club prolongeert opnieuw de landstitel in een vol ZiggoDome. Ook in 2016 en 2017 was TOP de beste ploeg in de Korfbal League.

TOP start de finale sterk en staat binnen zes minuten al met 5-0 voor. In de fase erna scoort Fortuna mee, maar mede dankzij een doorloopbal van de sterk spelende Jousma, woonachtig in Leiden, blijft het verschil staan. Vlak voor rust komt Fortuna toch terug in de wedstrijd, en na de pauze naderen de Delftenaren zelfs tot één punt (13-12). Celeste Split – topscoorder met zeven doelpunten en speelster van de wedstrijd- schiet de belangrijke 14-12 binnen.

TOP loopt verder uit en bij 18-22 scoort de afscheidnemende Daniel Harmzen de 23ste. Direct daarna krijgt hij een publiekswissel. Beide ploegen scoren nog, maar de winst komt voor TOP niet meer in gevaar. Door de 24-20 gaat de nationale titel opnieuw naar Sassenheim, waardoor het totaal van de club inmiddels op vijf staat. Voor Jousma is het alweer haar tweede landstitel als basisspeelster van TOP. De voormalig speelster van Pernix bekroont een sterk seizoen met opnieuw een gouden medaille.