Ook oud-international Simon Tahamata  werd uitgebreid geïnterviewd voor de radio en televisie. | Foto: J.P.Kranenburg
Ook oud-international Simon Tahamata werd uitgebreid geïnterviewd voor de radio en televisie. | Foto: J.P.Kranenburg Foto:

Walking Football voor 60-plussers

voetbal n Kees Kist, Sjaak Swart, Simon Tahamata, Dick Schoenaker waren afgelopen zaterdag te bewonderen bij RCL. Deels voor de opening het nieuwe complex, deels voor de introductie van het Walking Football, voetbal voor 60-plussers.

Het werd een gouden zaterdag voor jong en oud. De jeugd kon zich uitleven op springkussens van eredivisie-grootte, strafschoppen nemen en prijzen winnen, smullen van zoete en zoute popcorn.

Vanaf 13.45 uur kwamen de Senioren in actie. OldStars kwamen in 2 poules tegen elkaar binnen de lijnen. OldStars van Feyenoord 1 en 2, Zoetermeer, ADO, Roodenburg, SEV, Katwijk en oud-internationals.

De achtergrond van OldStars is glashelder, namelijk: meedoen, bewegen, een leven lang voetbal en: geef ouderen de mogelijkheid ook op latere leeftijd een onderdeel van de samenleving te lijven.

Sjaak Swart, de ster van de zonnige middag, vatte de doelstellingen in een zin samen: "Kenmerkend voor Walking Football is dat bewegen en sociaal optrekken samenkomen."

De 'oudjes' (met respect) bleken gretig, soms te gretig. Terwijl Walking Football aan spelregels zijn gebonden die tegemoet komen aan de leeftijd, zoals onder meer: hardlopen, slidings en lichamelijk contact zijn niet toegestaan, de buitenspelregel is niet van toepassing en het spel kent geen keeper. OldStars Walking Football wordt 6 tegen 6 gespeeld op een veld van 42x21 meter met minidoelen.

Tijdens het toernooi mocht er volop gewisseld worden, van deze regel werd vanwege de warmte uitgebreid gebruik gemaakt. Rksv Meerburg en Lv Roodenburg hebben Walking Football al omarmd. RCL is er inmiddels mee gestart. Tijdens het Top Voetbaltoernooi Walking Football overheerste de Olympische gedachte, niet het winnen maar het meedoen telt.


Sport uit het weekend

ZZ kansloos in bekerfinale

basketbal n Twee minuten voor tijd leek Zorg en Zekerheid Leiden in haar missie te slagen, gezien de 76-81 voorsprong. Landstede Basketbal kwam terug tot 80-81, maar Zorg en Zekerheid Leiden kreeg balbezit aan de zijkant met nog zeven seconden te gaan. De bal werd niet goed ingenomen, waarna Noah Dahlman de Leidse ploeg alsnog op de knieën dwong: 82-81. Daardoor gaat ZZ het seizoen zo goed als zeker als vierde afsluiten. Als het dan de eerste ronde van de play-offs overleeft, komt het in de halve finales tegenover Donar te staan voor een 'onmogelijke' klus…

Diok kansloos voor finale

rugby n In een van de cruciale wedstrijden in de strijd om het landskampioenschap is rugbyclub DIOK er niet in geslaagd om de overwinning mee naar huis te nemen. De massaal meegereisde supporters op de eerste zomerse zaterdag van het jaar waren er getuigen van hoe DIOK net achter het net viste en de winst aan RC 't Gooi moest laten. De Leidse ploeg staat derde en heeft met 26 punten, geen realistische kans meer op een plaats in de finale. Op 21 april speelt DIOK de wedstrijd tegen streekgenoot The Bassets in Sassenheim.

Acht maal eremetaal

gym n Op zaterdag 7 april werd de 3e en laatste plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie Ritmische Gymnastiek gehouden. Bij deze wedstrijd was er acht maal eremetaal voor Gymsport Leiden.

Pijnlijk gelijkspel De Zijl

waterpolo n De Zijl Zwemsport is de vierde plaats kwijt na een gelijkspel tegen Amersfoort (13-13). Polar Bears is de Leidse ploeg voorbij en bij deze stand is er geen thuisvoordeel in de eerste ronde van de playoffs. De Zijl speelt nog tegen GZC Donk, De Ham en SVH.