Dansfeest

Muziek n Zaterdagavond 14 april organiseert NachtLab071 een geweldig, spectaculair en gezellig dansfeest: The Greatest Hits Disco Party in Bad Habits Leiden, met de grootste danshits uit de jaren 70, 80, 90 & 00. Vanaf 22.00 uur tot 2.00 uur. Gratis toegang.


1e van provincie

Culinair n In de Nationale Restaurant Week Wintereditie heeft restaurant Het Prentenkabinet de eerste plaats behaald van de regio Zuid-Holland. De ranglijst wordt opgesteld op basis van reviews van gasten. Vanwege deze eerste plaats serveert het bekende Leidse restaurant tijdens de 'Restaurant Week Winnaarseditie' opnieuw het prijswinnende menu. Eigenaar Martin van der Ham is trots: "Het is altijd leuk om waardering te krijgen van onze gasten. Als zij lekker gegeten hebben en tevreden naar huis gaan, is ook voor ons de avond geslaagd. Uit deze eerste plaats blijkt dat de gasten het menu konden waarderen."


Songs of Freedom

Festival n Op zaterdag 30 juni wordt voor de tweede keer het Songs of Freedom festival georganiseerd in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het festival biedt op die middag haar podium aan jonge talenten die een verhaal te vertellen hebben over het thema vrijheid. Men zoekt nog dichters, zangers, rappers of andere creatievelingen die iets te vertellen over vrijheid en tussen 12 en 18 jaar zijn. Opgeven voor de audities op zaterdag 26 mei om 13.00 uur in the Rockschool aan de Fruitweg kan vóór 30 april via een mail naar talent@songsoffreedom.nl.


Kamerkoor

Muziek n Op zondagmiddag 15 april geeft het Arnold Schönberg Kamerkoor, onder leiding van dirigent Jonatan Alvarado, een lenteconcert in de Lokhorstkerk in Leiden, onder de titel "In principio erat verbum" (In den beginne was het woord). Rode draad van het programma is de verbinding tussen heilige teksten en de artistieke muzikale uitdrukking daarvan in de christelijke geschiedenis. Aanvang 15.00 uur.


Tuinkamers

kunst n De bewoners van het Lutherse Weeshuis, Middelweg 38 in Leiden stellen 13, 14 en 15 april hun benedenverdieping ter beschikking voor een speciale weekend expositie. Vijf kunstenaars uit verschillende disciplines hebben een bijzondere expositie samengesteld. Het is een verrijking dat de tentoonstelling in een gemeentelijk monument plaatsvindt. Het gaat om Wendy van Baar fotografie; Rian Geurts beeldhouwen; Rosemarijn van Limburg Stirum schilderen grafiek; Lotje Meijknecht schilderen grafiek; Frida van der Poel meubels. De opening is vrijdag vanaf 19 uur, zaterdag en zondag is de tentoonstelling geopend van 11.00 tot 17.00 uur.