Afbeelding
Foto:

Tsjechische leerkrachten op bezoek

onderwijs n Basisschool Telders ontving maandag een afvaardiging van 15 leerkrachten uit Tsjechiƫ. Op de Telders gingen de leerkrachten in gesprek met kinderen en leerkrachten over leerlingzorg en over hoe leerkrachten van elkaar leren. Vooral de verbinding tussen het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs in de vorm van de professionele leergemeenschappen die op dit moment bestaan, komen aan de orde.

Voor de Telders was dit een interessant moment om de internationale contacten aan te halen. Er wordt al samengewerkt met een scholengroep in Newcastle upon Tyne en naast de reguliere groepen 1 t/m 8 heeft de Telders twee Internationale Schakelklassen voor expats en nieuwkomers.


Benzine komt er aan de onderkant weer uit...

112 n Een opvallende situatie zondag rond middernacht aan de Haagweg. Een automobilist merkte bij het tanken bij Tango, dat de benzine aan de onderkant de auto uitliep.


De bestuurder van de auto wilde zijn auto 's-nachts voltanken toen alle brandstof direct weer vanonder zijn auto wegstroomde. Omdat de man zich geen raad wist, belde hij direct de brandweer.
De brandweer heeft daarom de resterende lekkende brandstof opgevangen. Het tankstation was tijdelijk niet toegankelijk vanwege het incident. Nadat er geen brandgevaar meer was, is de auto op een veilige plek weggezet. Deze zal zo snel mogelijk worden weggesleept. Een nieuwe tank lijkt de oplossing te zijn.