Zorgwinkels dicht

ondernemen n Steeds meer klanten wikkelen hun zorgverzekeringszaken online af en bezoeken minder vaak de verzekeringswinkels. Daarom sluit Zorg en Zekerheid met ingang van vrijdag 27 april de winkels in Amstelveen, Katwijk en Lisse en de servicepunten. De drie meest bezochte verzekeringswinkels, in Leiden, Hoofddorp en Alphen aan den Rijn blijven wél open.


Koffiedates iDoe

vrijwilligers n iDOE, contactpunt voor vrijwillige inzet, komt met iets nieuws: een koffiedate voor (nieuwe) organisaties en burgerinitiatieven in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Organisaties kunnen zo kennismaken met iDOE en vice versa. Ook organisaties onderling kunnen ervaringen uitwisselen. Ook is er maandelijks een thema, op 19 april is dit interculturele communicatie. De volgende koffiedates zijn 17 mei en 21 juni, steeds tussen 19.00 en 20.30 uur in de bibliotheek aan de Nieuwstraat 4. Aanmelden kan bij Sophy Wolters via Sophy@i-doe.nl of 071-5160477.


Gezamenlijk plantjes planten

buurt n De Aloëlaan in de Maredijkbuurt biedt zaterdagochtend een feestelijke plantdag. Meer dan de helft van de huishoudens in de straat doet hieraan mee. Het wordt een feestelijk gebeuren met taart, muziek, een toespraak van de voorzitter van de buurtvereniging, Jeroen Janz, en een officieel moment waarop het eerste plantje de grond in gaat.

Geveltuintjes, boomspiegeltuintjes en plantenvakken zullen worden omgetoverd tot weelderige tuinen met kleurrijke en geurige bloemen en planten, aantrekkelijk voor vlinders en bijen en natuurlijk voor iedereen die in de straat woont of erdoorheen komt.

De activiteiten zullen plaatsvinden op een centraal punt in de straat, ter hoogte van nummer 43.