Afbeelding
Foto:

Student komt op voor gelijke rechten sekswerkers

ondernemen n Merlijn Damen neemt het op voor de rechten van sekswerkers. De student aan de Hogeschool Leiden werkt aan een groot en maatschappelijk project rond het thema sekswerk. Hij wil op 17 mei hierover in gesprek gaan met Leidenaars.

Damen: ''Op 15 februari, op de dag van de Betaalde Liefde, zijn wij op de Hogeschool Leiden het gesprek aan gegaan met studenten en docenten en bevroegen wij hen over het stigma dat rondom sekswerk heerst. Sekswerkers worden namelijk aan de ene kant gezien als een beroepsgroep, maar aan de andere kant hebben zij niet dezelfde rechten als andere beroepsbeoefenaars. Denk aan het openen van een bankrekening of het afsluiten van een hypotheek. Het stigma zorgt er ook voor dat sekswerkers hun beroep geheimhouden; zij zijn bijvoorbeeld bang om geen ander werk meer te kunnen doen, uit de ouderlijke macht te worden gezet of geen huis meer te kunnen huren. Dit leidt ertoe dat ze altijd op hun hoede moeten zijn en voorzichtig moeten zijn met wat ze wie vertellen. Wij willen door middel van dit project mensen bewust maken van het feit dat het stigma er is. Wij willen dat mensen hierover nadenken, praten en een mening vormen.''

''Omdat 15 februari een enorm succes is geweest, willen wij dit nog een keer gaan doen. En wel op donderdag 17 mei op het kruispunt in de Haarlemmerstraat bij de kerk. Op deze dag zullen wij opnieuw, door middel van stellingen, mensen proberen na te laten denken over het stigma en over hun mening rondom het onderwerp. Wij staan er deze dag niet om sekswerk aan te moedigen, maar het gaat ons puur en alleen om die ongelijke rechten.