Songs of Freedom

Festival n Op zaterdag 30 juni wordt voor de tweede keer het Songs of Freedom festival georganiseerd in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het festival biedt op die middag haar podium aan jonge talenten die een verhaal te vertellen hebben over het thema vrijheid. Men zoekt nog dichters, zangers, rappers of andere creatievelingen die iets te vertellen over vrijheid en tussen 12 en 18 jaar zijn. Opgeven voor de audities op zaterdag 26 mei om 13.00 uur in the Rockschool aan de Fruitweg kan vóór 30 april via een mail naar talent@songsoffreedom.nl.


LeidenWalk

evenement n Op 22 april organiseert ProKwadraat-Groepswijzer.nl de 11e editie de LeidenWalk. De wandeling staat open voor iedereen die van wandelen houdt. Startpunt is de sfeervolle museumtuin van Volkenkunde. In en om Leiden zijn wandeling uitgezet van 10, 20 en 30 km.


Oudheden

Musea n Op 25 april opent in Leiden de grote overzichtstentoonstelling 'Al 200 jaar van nu', een verrassend verhaal over tweehonderd jaar Rijksmuseum van Oudheden.


Kingsday Festival

evenement n De line up voor Jus D'Orange – Kingsday Festival Leiden 2018 is bekend: DJ Paul Elstak, Housequake (Erick E & Roog), La Fuente, Mr. Belt & Wezol, Gregor Salto, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Tyra Talisa, Milano Angelo en Flor. Naast de muzikale line up heeft Jus D'Orange ook een Food Area waar verschillende foodtrucks te vinden zijn. Het festival vindt 27 april plaats op de Garenmarkt en duurt van 13.00 tot 23.00 uur.


Joodse huizen

samenleving n Op 4 mei vindt voor de eerste keer Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet plaats in Leiden. Verhalen over hoe joodse bewoners de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt zijn te horen in onder andere Molen de Valk, boekhandel De Kler en het Academiegebouw. Daarnaast vinden tussen 10.00 en 16.00 herdenkingen plaats in woonhuizen en andere panden waar joodse bewoners, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd, woonden en werkten. In Huizen van Verzet worden verhalen verteld over helpers en verzetsmensen die hun leven op het spel hebben gezet in een poging anderen te redden. Het programma staat op openjoodsehuizen.nl. Aanmelden is niet noodzakelijk, de toegang is gratis.


Coverbands

Muziek n Stadscafé Van der Werff biedt elke zondagmiddag een muzikaal programma. De coverbandjes zijn typisch Van der Werff en in een paar jaar tijd is het een fenomeen geworden.