Afbeelding
Foto:

Vereniging kan zich presenteren in de Kopermolen

Buurt n Winkelcentrum de Kopermolen biedt zaterdag 16 juni van 12.00 tot 16.00 uur een zogenaamde 'verenigingendag'. Alle verenigingen uit Leiden en omstreken kunnen zich presenteren. Dit jaar wordt de verenigingendag voor de eerste keer georganiseerd in het winkelcentrum in de Merenwijk. Het idee is om dit evenement ieder jaar te laten terugkeren. Men kan zich op diverse manieren onder de aandacht brengen van een groot publiek, zoals met demonstraties, spellen spelen en voordrachten. De winkeliersvereniging voorziet de clubs in een geluidsinstallatie. Daarnaast zijn er kraampjes beschikbaar. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@blitz-events.nl.


Bijzondere buit duikende mannen

112 n De brandweer heeft vrijdagmorgen 13 april geoefend met duiken in het water aan het Kort Galgewater. De duikers gingen vanaf de kade en rondom de Rembrandtbrug het water in. Ze werden vanaf de kant geïnstrueerd door een collega, terwijl een andere collega zicht hield op eventuele bootjes. De duikers wisten ook verscheidene voorwerpen op de kant te krijgen, waaronder een oude fiets, klapstoel en drankfles.


'Ananas wordt kleiner maar blijft te groot'

infrastructuur n Geen 430, maar 375 appartementen. Dat is het resultaat van onderhandelingen rond het Ananascomplex aan de Lammenschansweg.

Het bestuur van buurtvereniging Tuinstad-Staalwijk onderhandelt al maanden met de gemeente over de omvang van het pompeuze complex in hun buurt. ,,Om de overlast aan de Kastanjekade te beperken, moeten er zeker drie bouwlagen af'', liet voorzitter Arno Lammeretz onlangs in het Leidsch Dagblad weten. ''Als het zo blijft, gaan we zeker bezwaar maken.''