Open Joodse huizen

samenleving n Op 4 mei vindt voor de eerste keer Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet plaats in Leiden. Verhalen over hoe joodse bewoners de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt zijn te horen in onder andere Molen de Valk, boekhandel De Kler en het Academiegebouw. Daarnaast vinden tussen 10.00 en 16.00 herdenkingen plaats in woonhuizen en andere panden waar joodse bewoners, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd, woonden en werkten. In Huizen van Verzet worden verhalen verteld over helpers en verzetsmensen die hun leven op het spel hebben gezet in een poging anderen te redden. Het programma staat op openjoodsehuizen.nl.


Gratis jaarboekjes van Oud Leiden

geschiedenis n De Historische Vereniging Oud Leiden opent zaterdag 21 april in het Regionaal Archief Leiden e.o de eerste Oud Leiden-minibieb. Deze minibieb wordt gevuld met onder andere jaarboekjes van de vereniging en van de voormalige Dirk van Eck-stichting, maar ook met andere Leidse uitgaven. Deze kunnen gratis geleend of geruild worden.


Lentegevoel en kanker

gezondheid n Café Scarabee biedt maandelijks themabijeenkomsten voor iedereen die is geraakt door kanker. De volgende bijeenkomst op maandag 23 april 2018 gaat over het hervinden van je lentegevoel als de behandelingen zijn afgerond. Hoe doe je dat? Een toverformule heeft ze niet, maar Ellen Brink zal haar uiterste best doen om antwoord te geven op deze prangende vraag. Adres: Oude Vest 17, 20.00 uur.