Wouder van Groeningen van Asopos (links) en fysiotherapeut Maarten de Fockert ondertekenden de samenwerkingesovereenkomt. | Foto: PR
Wouder van Groeningen van Asopos (links) en fysiotherapeut Maarten de Fockert ondertekenden de samenwerkingesovereenkomt. | Foto: PR Foto: PR

Nauwe samenwerking Fysio Ommedijk en Asopos

roeien n Fysiopraktijk Ommedijk en Studentenroeivereniging Asopos de Vliet bundelen krachten. Ze richten zich het komend seizoen om het voorkomen van blessures.

Een samenwerking die navolging verdient. Dat vindt ook Wouter van Groeningen, de preses van Asopos de Vliet. Maarten van Fockert, directeur en fysiotherapeut bij Ommedijk, sluit zich daar volmondig bij aan.

Het aantal sportblessures is nauwelijks te tellen. De wachtkamers in ziekenhuizen stromen in het weekend vol met sporters die bij het voetballen, hockeyen of welke andere tak van sport een blessure hebben opgelopen. Hoeveel jongens en meisjes laten het op maandagmorgen op school afweten en hoeveel mannen en vrouwen zijn langer of korter door blessures niet aan het werk.

De samenwerking van Ommedijk en Asopos is vergaand. Een belangrijk onderdeel van de overeenkomst zijn de essentiƫle contacten tussen coaches en fysiotherapeuten van de sporters. Wekelijks zijn specialisten van Ommedijk aanwezig bij Asopos om blessureklachten te behandelen. Belangrijker: tijdens een speciaal spreekuur in het clubgebouw kunnen sporters ook voor advies en begeleiding bij een 'peut' terecht. Daarmee wordt toegang tot paramedische begeleiding voor sporters van Asopos veel toegankelijker. Welke sportverenigingen volgen?