Erik Versnel, van Rabobank  Leiden-Katwijk (links) en Hennie Kanbier (LeidenAmateurVoetbal) tekenen een verbintenis van 3 jaar.
Erik Versnel, van Rabobank Leiden-Katwijk (links) en Hennie Kanbier (LeidenAmateurVoetbal) tekenen een verbintenis van 3 jaar. Foto:

Rabobank in zee met LeidenAmateurVoetbal

voetbal n Verleden week zetten Hennie Kanbier van LeidenAmateurVoetbal (LAV) en Erik Versnel van Rabobank Leiden-Katwijk hun handtekening onder een samenwerkingsverband. De Rabobank verbindt zicht zich voor een periode van 3 jaar aan de LAV Cup.

door Cees Mentink

Hennie Kanbier is blij met de samenwerking. ''Het platform leidenamateurvoetbal.nl heeft een nog steeds groeiend aantal unieke bezoekers. Dat bevestigt dat er behoefte is aan voetbalnieuws op elk niveau. LAV is bezig aan het 7e seizoen en de clubs hebben ons in de armen gesloten. Het een-tweetje met de Rabobank komt op een uitstekend moment. We pakken beiden door, onder het motto samen zijn wij sterker.''

Erik Versnel, directievoorzitter van de Rabobank, gelooft in de kracht van voetbalverenigingen in de regio. ''Voetbalclubs verbinden mensen van alle leeftijden,'' zegt hij. ''De regio Leiden-Katwijk telt ruim 20 voetbalverenigingen met meer dan 15.000 leden. Een voetbalvereniging is een sociale ontmoetingsplaats waar mensen samen sporten. Daarnaast vormen de vrijwilligers en hun familieleden belangrijke sociale netwerken, ze zijn de hoeksteen van de samenleving.''

De Rabobank helpt verenigingen hun ambities waar te maken, in het verlengde met de missie van de bank: versterken van de leefomgeving. LAV is de nauwelijks meer weg te denken schakel tussen de clubs onderling.

Leidenamateurvoetbal.nl biedt de voetbalfans als eerste het laatste nieuws. Daar zorgen zo'n 30 enthousiaste vrijwillige medewerkers voor.


Sport uit het weekend

ZZ moet afwachten

basketbal n Voor veel mensen in de Vijf Meihal waren zaterdag, na de vijfde minuut van de wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Apollo Amsterdam, de ontwikkelingen bij Zwolle-Den Bosch belangrijker dan hetgeen er op het Leidse parket plaatsvond. Daarvan was het namelijk afhankelijk op welke plaats ZZ Leiden zou kunnen gaan eindigen en wanneer de playoffs zouden beginnen. Intussen vermaakte de ploeg van Paul Vervaeck het publiek met vaak heerlijke acties op weg naar een 87-60 overwinning. Er moest na afloop nog even worden gewacht op de eindstand in Zwolle. Die werd 86-78 en de conclusie was dat de play-offs niet eerder dan op 1 mei kunnen beginnen, omdat gewacht moet worden op de laatste wedstrijd tussen Den Bosch en Donar, op 28 april in de Brabantse hoofdstad. Op basis daarvan zal bekeken moeten worden hoe de definitieve eindstand is, wie er in de kwartfinales vrij zijn, op welke plaatsen de andere twee van de top-4 eindigen en wie er thuisvoordeel heeft.

Jonge klimmers beste

waterpolo n Het Leidse West Coast Climbing heeft met haar jeugdteam de nationale teamranking competitie Boulder gewonnen die dit jaar voor het eerst door de Nederlandse Klimbond (NKBV) is ingevoerd voor 13-18 jarigen. Boulderen is een in populariteit snel groeiende klimsport waarbij in- of outdoor routes (ongezekerd) worden geklommen tot een hoogte van maximaal 4,5 meter (indoor) tot 30 meter (outdoor). De routes variƫren in moeilijkheidsgraad van 3-9a.