Afbeelding
Foto:

Doel-puntjes

* De rechter moet een einde maken aan een al jaren slepend financieel geschil tussen oud-trainer Hans van Leeuwen en voetbalclub UVS. Vader Van Leeuwen is Ere-voorzitter van de blauw/witten.

* Valerie Aarts heeft de PR-Prijs 2018 van IJssport Vereniging Leiden gewonnen. Zij behaalde dit seizoen 21 nieuwe Persoonlijke Records. Een topseizoen voor deze snelheidsduivelin.

* Doorvertellen: tijdens de Leiden Marathon dragen de deelnemers allemaal oorbellen. Bestellen via: koekoerrroe.nl. Er wordt een goed doel mee gesteund,de Voedselbank.

* DIOK-Dames zoeken een trainer/coach. Zij verwachten heel wat van de man/vrouw. Ze bieden een vergoeding, begeleiding en ondersteuning, en de kans te bouwen aan het damesrugby in Nederland.

* Op 5 mei kraam- en kleedjesverkoop op festivalterrein van ASC. Reserveer verkoopruimte (tussen 5 en 25 euro) bij jeugd@ajaxsc.nl. Trouwens, ook goed idee voor andere sportclubs.

* Praten, drinken, lachen en van gedachten wisselen. Leidse Hockey Club Roomburg herstelt VrijwiBo: Vrijwilligersborrel op de 1ste vrijdag van mei en juni. Volgend seizoen ook andere maanden.

* Colin van Velzen, de talentvolle 1ste keeper van Lv Roodenburg Onder 17 is zwaar geblesseerd. Younes Oulmoudem is uitgeschakeld door een schouderblessure.

* Na het NK Legpuzzelen (Roelofarendsveen), wordt morgen het NK Knikkeren (Oegstgeest) gehouden. Deze kampioenschappen vinden in 2019 voor kinderen en senioren in Leiden plaats.

* Na het plotseling vertrek van RCL-voorzitter Kees van den Burg meldt de Tam-Tam het opstappen van nog een bestuurslid. Paleisrevolitie? Crisis? Er komt niets naar buiten over wat er speelt. Knap!

* Leids Damgenootschap bereikte de Nationale Bekercompetitie. Met dank aan Casper Remeijer, Steven den Hollander, Hans Tangelder en Frank Eektimmerman.

* De schakers van Philidor 4 doen 'hun werk' zo stil, dat het nauwelijks opviel dat het team Kampioen 2e klasse is geworden. Voor Doel-puntjes blijft niets stil, ze horen niet alles, wel veel.

* Het virus OldStars grijpt om zich heen. Na Lugdunum, RCL, Roodenburg en Meerburg, zijn vele clubs bezig met de oprichting van deze tak. Nog even en de jeugd-van-toen kan een competitie beginnen.

* Vv DoCoS zoekt een JO19-1 hoofdtrainer. Solliciteren per mail: tcjeugd@docos.nl.

* Koen Plasmeijer (32) is komend seizoen hoofdtrainer van waterpolo-eredivisionist De Zijl Zwemsport. Plasmeijer volgt Ron van der Harst op. Als coach van de Leidse damesafdeling ZVL pakte Koen 4 Nationale Bekers en een landstitel.

* Ook een doel-puntje scoren? Stuur je bericht naar: redactie@deleydenaer.nl.