Beelden

Expositie n Op de Hooglandse Kerkgracht vindt Op donderdag 17 mei vindt de opening plaats van de zevende tentoonstelling van Beelden in Leiden: Concepts of Time. Gastcurator Sandrine van Noort selecteerde tien talentvolle beeldhouwers voor het maken van nieuwe beelden. De relevantie van het verleden voor kunstenaars van nu is het thema van de 7e editie van Beelden In Leiden. De tentoonstelling sluit hiermee aan bij het 200-jarig bestaan van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De werken blijven staan tot en met 5 augustus.


Samenwerking

Musea n De Stichting SieboldHuis gaat samenwerken met het Naturalis Biodiversity Center in een zogenaamde 'moeder-dochter-constructie' ten behoeve van de toekomstige Rijksfinanciering van het SieboldHuis. De gemeente is op voorhand positief, maar het definitieve oordeel over de voorgenomen samenwerkingsstructuur zal afhangen van de manier waarop de relatie tussen de Stichting SieboldHuis en de Stichting Naturalis Biodiversity Center nader wordt vormgegeven.


BelAir Diner

Culinair n Leiden heeft sinds kort een nieuw restaurant: restaurant BelAir Diner op het Noordeinde, op de plek waar vroeger Fandango zat. De sfeer is jaren'50. BelAir Diner heeft ook een vestiging in Leiderdorp, dat wordt in de toekomst een afhaal- en bezorgrestaurant.


Songs of Freedom

Festival n Op zaterdag 30 juni wordt voor de tweede keer het Songs of Freedom festival georganiseerd in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het festival biedt op die middag haar podium aan jonge talenten die een verhaal te vertellen hebben over het thema vrijheid. Men zoekt nog dichters, zangers, rappers of andere creatievelingen die iets te vertellen over vrijheid en tussen 12 en 18 jaar zijn. Opgeven voor de audities op zaterdag 26 mei om 13.00 uur in the Rockschool aan de Fruitweg kan vóór 30 april via een mail naar talent@songsoffreedom.nl.


Joodse huizen

samenleving n Op 4 mei vindt voor de eerste keer Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet plaats in Leiden. Verhalen over hoe joodse bewoners de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt zijn te horen in onder andere Molen de Valk, boekhandel De Kler en het Academiegebouw. Daarnaast vinden tussen 10.00 en 16.00 herdenkingen plaats in woonhuizen en andere panden waar joodse bewoners, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd, woonden en werkten. In Huizen van Verzet worden verhalen verteld over helpers en verzetsmensen die hun leven op het spel hebben gezet in een poging anderen te redden. Meer op openjoodsehuizen.nl. De toegang is gratis.